Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Politika

Pavļuts saņēmis Covid-19 testa rezultātu

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) Covid-19 tests, kuru viņš veicis pēc būšanas kontaktā ar Covid-19 slimnieku, uzrādījis negatīvu rezultātu, mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstīja ministrs.

Iepriekš politiķis "Twitter" rakstīja, ka šodien saņēmis ziņu, ka Covid-19 pozitīva ir kāda ministra biroja darbiniece, bet viņš ir kontaktpersona.

Tagad Pavļuts norāda, ka Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) izpratnē viņš ir zema inficēšanās riska kontaktpersona. "Vērošu savu veselības stāvokli, būšu piesardzīgs un distancēšos," saka ministrs, piebilstot, ka mājas karantīna šādos gadījumos nav obligāta.

Jau ziņots, ka patlaban ministrs jūtoties labi un turpinot strādāt. Politiķis piebilst, ka pagājušajā nedēļā ar Covid-19 saslimis arī kāds Vakcinācijas projekta biroja darbinieks.

Vadoties pēc SPKC paustā, kontaktpersonas tiek dalītas pēc augsta vai zema riska. Par augsta riska kontaktpersonām nosaka cilvēkus, kas kontaktējušies ar saslimušo tuvāk par diviem metriem, ilgāk par 15 minūtēm, vai pavadījuši vienā telpā ilgāk par 15 minūtēm.