Koalīcijas sapulcē bijusi diskusija par pašvaldību vēlēšanu pārcelšanu

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Valdošās partijas sākušas diskusiju par jūnijā gaidāmo pašvaldību vēlēšanu pārcelšanu, taču pagaidām liela atbalsta šādai iespējai koalīcijā nav.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atzina, ka šodien sadarbības sanāksmē bijusi "tikai idejiska diskusija" un nekādi lēmumi nav pieņemti, turklāt partneru vairākums vēlēšanu datuma pārlikšanu īsti neatbalstot, īpaši, ņemot vērā apstākli, ka vēlēšanās jāievēlē jauno pašvaldību vadība.

"Tagad jautājums ir tikai idejisks, raugoties, kādi ir Covid-19 apstākļi," sacīja politiķis.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) uzsvēra, ka viņa pārstāvētā partija ieceri pārcelt vēlēšanu datumu neatbalstīs.

Saeimas deputāts, Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars akcentēja, ka uz šādu iespēju raugās skeptiski, piebilstot, ka Latvijas situācija nav unikāla un citās valstīs vēlēšanas tiek rīkotas arī Covid-19 apstākļos, šādā gadījumā domājot par stingriem ierobežojumiem.

"Tagad ir grūti prognozēt, kā Covid-19 situācija attīstīsies nākotnē, taču tā būtu negodīga priekšrocība tiem, kas piedalīsies vēlēšanās un ies vēlēt. Zinām, ka jau ir sākta gatavošanās vēlēšanām, partijas tērēs līdzekļus," sacīja Dzintars, uzsverot, ka jautājumam par vēlēšanu datumu jābūt izlemtam iespējami drīz.

Viņš arī akcentēja, ka administratīvi teritoriālā reforma tāpat ir viens no argumentiem, kāpēc nepārskatīt vēlēšanu datumu. "Noteikumu maiņa pirms sacensībām nedod vienādus apstākļus," teica politiķis.

Pašvaldību vēlēšanas, kas notiks visā Latvijā, izņemot Rīgu, paredzētas jūnija pirmajā sestdienā.

Svarīgākais