Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Politika

"KPV LV" Saeimas frakcija nolemj palikt valdības koalīcijā

© F64 Photo Agency

Partijas "KPV LV" Saeimas frakcija turpinās darbu valdības koalīcijā, trešdien preses konferencē sacīja frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo, komentējot "KPV LV" valdes iepriekš pausto aicinājumu atsaukt parakstus no koalīcijas līguma.

Valdes pārstāvis Toms Andersons iepriekš skaidroja, ka tas nozīmētu sarunas par jaunu vienošanos, kas paredzētu "KPV LV" priekšvēlēšanu solījumu izpildi.

Možvillo trešdien arī norādīja, ka frakcija ir nosūtījusi savus ieteikumus Ramonai Petravičai (KPV LV) jautājumā, vai nolikt Saeimas deputātes mandātu uz labklājības ministres pilnvaru laiku. Politiķis gan neatklāja, kādi ir šie ieteikumi. Viņš atkārtoti uzsvēra, ka tas, kā rīkoties, ir pašas politiķes ziņā.

Frakcijas vadītājs arī apliecināja, ka, visticamāk, 20.februārī gaidāmajā "KPV LV" biedru sapulcē izvirzīs savu kandidātu partijas valdes locekļa vēlēšanām, ja būs tāda iespēja. Paredzēts, ka, lai varētu ievēlēt jaunu valdi, šajā sapulcē sākotnēji tiks lemts, vai izteikt uzticību vai arī atlaist pašreizējo valdi.

Kā vēstīts, "KPV LV" valde aicināja Petraviču izvērtēt iespēju atstāt Saeimas deputātes amatu, lai krīzes laikā pilnvērtīgāk pievērstos Labklājības ministrijas vadīšanai, ņemot vērā darbu pie Covid-19 izplatības mazināšanu sociālās aprūpes iestādēs.

Savukārt Petraviča uzsvēra, ka Saeimas frakcija neatzīst "KPV LV" valdi un uzskata to par neleģitīmu. Atbildot uz jautājumu, vai uz ministres amata laiku noliks Saeimas deputātes mandātu, Petraviča 25.janvārī norādīja, ka "šis ir tiešām ļoti sarežģīts laiks," un atzina, ka "nav viegli apvienot darbu". Politiķe iepriekš skaidroja, ka šis jautājums tiks pārrunāts un par to tiks lemts "KPV LV" Saeimas frakcijā.