Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Rinkēvičs apliecina Latvijas stingro atbalstu baltkrievu tautai

© Ģirts Ozoliņš/F64

Baltkrievijas pilsoniskajai sabiedrībai ir galvenā loma savas valsts nākotnes noteikšanā, apliecinot Latvijas stingro atbalstu baltkrievu tautai, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) pauda Baltkrievijas opozīcijas līderei Svjatlanai Cihanouskai.

Kā informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), Rinkēvičs šodien tikās ar Cihanousku, kura Rīgā piedalās ikgadējā drošības un ārpolitikas forumā "Rīgas konference 2020".

Rinkēvičs norādīja, ka Latvija turpinās iestāties par sankciju politikas uzturēšanu pret tām Baltkrievijas amatpersonām, kuras ir atbildīgas par tiesībsargājošo iestāžu nepamatotajām represijām un vēlēšanu rezultātu falsificēšanu. Sarunas partneri bija vienisprātis, ka vienīgais produktīvais situācijas risinājums Baltkrievijā ir jaunu godīgu un brīvu prezidenta vēlēšanu sarīkošana starptautisko novērotāju klātbūtnē.

Cihanouska izteica pateicību par Latvijas sniegto palīdzību Baltkrievijas pilsoniskajai sabiedrībai un skaidro nostāju baltkrievu tautai tās demokrātisko pamattiesību ievērošanā. Tāpat sarunā tika vērtēti iespējamie attīstības scenāriji Baltkrievijā, kā arī notika domu apmaiņa par turpmākās palīdzības sniegšanas iespējām varas iestāžu represijās cietušajiem.

Lai pārrunātu Latvijas atbalstu un palīdzības nodrošināšanas iespējas Baltkrievijas pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem, Cihanouska vizītes laikā Rīgā tiekas arī ar ĀM parlamentāro sekretāri Zandu Kalniņu-Lukaševicu. Klātesot Latvijas nevalstiskajām organizācijām, kas ir iesaistītas medicīniskās, psiholoģiskās un juridiskās palīdzības nodrošināšanā Baltkrievijā cietušajām personām, paredzēts pārrunāt Latvijas palīdzības nozīmi pilsoniskās sabiedrības stiprināšanai Baltkrievijā, norādīja ĀM.