Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Premjers par Covid-19 situāciju: Uz Eiropas fona Latvija neizskatās slikti

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Patlaban ir pāragri spriest par valdības pieņemtajiem lēmumiem Covid-19 krīzes mazināšanai, bet uz Eiropas fona Latvija neizskatās slikti, otrdien pēc valdības sēdes mediju pārstāvjiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Otrdien Latvijas Banka pavēstīja, ka tā ir samazinājusi Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) krituma prognozi šim gadam līdz 4,7% pretstatā jūnijā prognozētajam kritumam 7,5% apmērā.

Kariņš pauda gandarījumu, ka IKP kritums tiek lēsts mazākā apjomā, nekā tika prognozēts vasaras vidū, tāpat viņš norādīja uz bezdarba līmeni, kas krīzē sasniedza 9%, bet nu jau ir zem 8% jeb nedaudz vairāk nekā pirms Covid-19 pandēmijas. "Tas norāda, ka ekonomika atkopjas," secināja premjers.

Aicināts vērtēt valdības pieņemto lēmumu ietekmi uz salīdzinoši labajiem ekonomikas rādītājiem, Kariņš atzina, ka patlaban ir pāragri spriest, kas valdības lēmumos bijis pareizs vai nepareizs. Vienlaikus Ministru prezidents piebilda, ka Latvijas epidemioloģiskā situācija uz pārējās Eiropas fona ir labākā pozīcijā, tāpat arī Latvijas ekonomika Eiropā nebūs zemākajā galā.

"Pieņemtie lēmumi ir veicinājuši to, ka ekonomiski un epidemioloģiski mums neklājas tik grūti kā citām valstīm," pauda Kariņš.