Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

No "Saskaņas" izslēdz Dombrovski un Švecovu

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

SDP "Saskaņa" Rīgas nodaļa nolēmusi no partijas par Statūtu pārkāpumiem izslēgt divus biedrus – Vjačeslavu Dombrovski un Ļubovu Švecovu. Šodien šo lēmumu atbalstīja "Saskaņas" valde. Valde rekomendē izslēgt V. Dombrovski un Ļ. Švecovu arī no Saeimas frakcijas, vēsta partijas paziņojums.

Partijas iekšējās demokrātijas un viedokļu daudzveidības vārdā "Saskaņā" vienmēr tiek cienīts deputātu individuālais viedoklis. Tas sniedz iespēju uzklausīt, apspriest un izvēlēties labāko no iespējamiem risinājumiem. Taču pēc lēmumu pieņemšanas partijas biedriem ir saistošs koleģiāli nolemtais, tāpat kā ir saistošas partijas programmā ietvertās vērtības, norāda Jānis Urbanovičs, SDP "Saskaņa" valdes priekšsēdētājs.

"Saskaņas" valde uzskata, ka V.Dombrovskis un Ļ.Švecova sistemātiski pārkāpj partijas lēmumus un izrāda necieņu pret kolēģiem.

Partijas biedriem radusies pārliecība, ka abi deputāti nenovērtē savu atbildību vēlētāju priekšā. "Saskaņa" nevēlas nodrošināt platformu cilvēkiem, kas publiski pauž vēlmi nākotni saistīt ar citiem politiskajiem spēkiem. Vienā teikumā runāt par uzticību saviem vēlētājiem, bet nākamajā apliecināt, ka tiek gaidīti izdevīgi piedāvājumi no citām partijām - tā, mūsuprāt, ir divkosība. Partijas biedri ar šādu situāciju nevēlas turpmāk samierināties.

"SDP "Saskaņa" labi apzinās, ka ir jāizdara secinājumi pēc partijas rezultātiem Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās. Mēs jau to darām. Un tiem, kas konstruktīvas rīcības vietā demonstrē paniku par savu personīgo nākotni politikā, ir vērts izvērtēt atrašanos "Saskaņā"," uzskata Urbanovičs.

Partijā ir izveidota darba grupa vispusīgai vēlēšanu rezultātu analīzei un rekomendāciju izstrādāšanai. "Saskaņas" kongresā šā gada decembrī tiks rosināta visu partijas institūciju un to vadītāju pārvēlēšana. Nekādi nevaram iepriecināt tos, kas pareģo "Saskaņas" pazušanu no politikas. Mēs strādāsim, lai pierādītu saviem vēlētājiem, ka mums viņi var uzticēt savu balsi. Un viņu lēmums par "Saskaņa" nākotni būs vienīgais pareizais.