Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Mitrofanovs: Ceru, ka jaunā Rīgas domes koalīcija pati nekļūs par "pūķi, ko nogalinājusi"

© Reinis Hofmanis/F64 Photo Agency

Ceru, ka jaunā Rīgas domes koalīcija pati nekļūs par "pūķi, ko tikko nogalinājusi", vērtējot topošās domes varas partiju lēmumu tomēr nepiedāvāt opozīcijas partijām amatus domes komitejās, sacīja Latvijas Krievu savienības (LKS) topošās domes frakcijas vadītājs Miroslavs Mitrofanovs.

Mitrofanovs akcentēja, ka LKS nemaz neuzstāja uz vadošiem amatiem pašvaldības komitejās. "Jau iepriekš ļoti uzmanīgi attiecos pret tādiem piedāvājumiem," teica politiķis.

Vērtējot topošās koalīcijas rīcību, opozīcijai tomēr nepiedāvāt komiteju vadītāju vietnieku amatus, Mitrofanovs atgādināja kādu pasaku par pūķi. "Princis nogalināja pūķi, bet pēc šī darba paveikšanas viņš pats kļuva par pūķi," sacīja Mitrofanovs, iepriekšējās domes vadības gāšanu tēlaini salīdzinot ar pūķa nokaušanu. "Negribu, lai tāda situācija notiktu Rīgā," pauda politiķis.

Kā ziņots, solīto Rīgas domes komiteju vadītāju vietnieku amatu vietā opozīcijas frakcijas varētu tikt vien pie informācijas par darba norisi pašvaldībā.

Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis (APP), kurš iepriekš opozīcijas frakcijām solīja iespēju ieņemt komiteju piekšsēdētāju vietnieku amatus, šodien pēc tikšanās ar topošās koalīcijas partneriem žurnālistiem paziņoja, ka "ar opozīciju viss gluži neiet pēc plāna".

Lai arī vēl trešdien koalīcijas partijas savā starpā bija vienojušās uzrunāt opozīcijas partijas, tām piedāvājot komiteju vadītāju vietnieku amatus, un Staķis ceturtdien jau bija ticies ar divām opozīcijas frakcijām, šodien daļa koalīcijas frakciju tomēr mainīja viedokli un nav gatavas vietnieku amatus atdot opozīcijai.

Topošā koalīcija, sākot sarunas, bija solījusi mainīt līdz šim domē pastāvējušo praksi nesadarboties ar opozīciju, ko paši "izbaudīja" iepriekšējā sasaukumā.

Vienlaikus topošās koalīcijas deputāti apsver iespēju noteikt, ka komitejas vadītāja vietnieka darbs tiek atalgots, jo patlaban Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums to neparedz. "Šajā gadā šādu iespēju budžetā nav, bet nākamajā gadā šādu iespēju varētu skatīt," skaidroja Staķis. Šādu soli viņš skaidroja, norādot, ka komiteju vadītāju vietnieki arī līdz šim saņēmuši "piemaksas", tiekot atalgoti kā konsultanti dažādās domes struktūrās.

LETA jau ziņoja, ka pēc divas nedēļas ilgušām sarunām jaunā Rīgas domes koalīcija šodien vienojusies par sadarbības līgumu.

Kā pēc tikšanās žurnālistiem pavēstīja koalīcijas partneri, vienošanās ir panākta un sadarbības līgumam nepieciešami vien redakcionāli precizējumi. Tiek solīts, ka dokuments būs publisks.

Politiķi vienošanos plānojot parakstīt pēc tam, kad beigsies tiesāšanās par vēlēšanu rezultātiem.