Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Politika

Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs: Atvainojos visiem, kuri nevarēja nobalsot

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Šodien Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sēdē Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins atvainojās vēlētājiem par galvaspilsētas domes ārkārtas vēlēšanās pieļautajām kļūdām.

"Es atvainojos visiem, kuri nevarēja nobalsot," teica Kokins. Viņš atzina, ka pieļautās kļūdas ir Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas vaina.

Taču vēlēšanu iecirkņu vadītāju un darbinieku aizstāvībai, viņš norādīja, ka šīs vēlēšana bijušas ļoti atšķirīgas no iepriekšējām, jo tika pieņemts atsevišķs likums, kurā bija daudz jaunievedumu, kuru iepriekšējās vēlēšanās nebija.

Likumā tika noteikts pagarinātais darbalaiks, datu apmaiņa mājas vizītēs u.c. Tas padarījis šo procesu sarežģītāku. Ja vēl ņem vērā Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, tad var secināt, ka iecirkņu vadītājiem un darbiniekiem bija pilnas rokas darba un varēja visam neizsekot līdzi, teica Kokins.

"Ja vilcienam tiek uzkrauta pārāk liela krava un tas brauc pārāk ātri, tad katastrofā nevajadzētu vainot pārmijnieku," teicas Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs.

Kokins arī aģentūrai LETA skaidroja, ka kopumā astoņiem cilvēkiem, kas iepriekš tam bija pieteikušies, netika nodrošināta iespēja nobalsot mājās. Viņš teica, ka kopumā tika saņemtas deviņas sūdzības, bet ņemot vērā, ka pie viena no sūdzību iesniedzējiem, vēlēšanu iecirkņa darbinieki paguva atbraukt, bez iespējas nobalsot, palikuši astoņi cilvēki.

Jau ziņots, ka šodien notika CVK sēde, kurā komisija izskatīja četras no partijām saņemtās sūdzības par Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātiem, visas no tām noraidot. Visas partijas solījušas tagad CVK lēmumu pārsūdzēt tiesā.