KPV LV mērķauditorija šoreiz izvēlējās neatnākt uz vēlēšanām, apgalvo Zakatistovs

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Partijas "KPV LV" mērķauditorija - neizlēmušie vēlētāji - šoreiz izvēlējās neatnākt uz vēlēšanām, tā "KPV LV" neveiksmi Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās skaidroja "KPV LV" priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Atis Zakatistovs.

Viņš norādīja, ka Latvijā ilgstoši ir problēma ar neizlēmušajiem vēlētājiem, kuru "KPV LV" uzskata par savu mērķgrupa. "Šajās vēlēšanās viņi izvēlējās nenākt uz vēlēšanām. Sabiedrībai ir svarīgi, lai šī grupa pakāpeniski formulētu savu viedokli. Mēs šo sabiedrībai svarīgo darbu esam darījuši, taču tas ir grūts darbs - runāt ar neizlēmušo vēlētāju," pauda Zakatistovs. Viņš šo darbu salīdzināja ar mustanga apseglošanu vai zuša noķeršanu ar kailām rokām.

Zakatistovs uzskata, ka cilvēku prāti ir mainīgi. Šajā reizē cilvēki iekšpagalmos, kas bijuši "KPV LV" mērķauditorija, nolēmuši nenākt uz vēlēšanām. Tas bija viņu protesta balsojums. Ja pajautātu šiem cilvēkiem par ko viņi būtu balsojuši, tad viņi visticamāk atbildētu, ka balsotu par "KPV LV", sacīja partijas priekšsēdētājs.

Viņš atzina, ka Rīgā esot ļoti grūti uzrunāt vēlētājus, jo viņu esot daudz, kamēr reģionos pirms iepriekšējās Saeimas vēlēšanām viņi sarīkojuši 130 tikšanās ar iedzīvotājiem. "Mēs turpināsim darbu, attīstīsim priekšvēlēšanu kampaņu galvenokārt reģionos. Mūsu partijas veiksmes stāsts iepriekšējās Saeimas vēlēšanās bija vēlētāji ārpus Rīgas," atgādināja Zakatistovs, piebilstot, ka partija aktīvi gatavosies pašvaldību vēlēšanām nākamā gada pavasarī.

LETA jau vēstīja, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās "KPV LV" saraksts saņēma 1,12% vēlētāju balsu, paliekot "aiz strīpas".