Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Baltkrievijas prezidenta opozīcijas kandidāte: Ceru uz godīgiem vēlēšanu rezultātiem

© TASS/SCANPIX/LETA

Opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska svētdien pēc nobalsošanas Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās paziņoja, ka cer uz godīgiem vēlēšanu rezultātiem.

"Gaidu godīgus rezultātus," žurnālistiem vēlēšanu iecirknī skolā Minskas Austrumu mikrorajonā teica Tihanovska.

"Es ļoti gribu, lai vēlēšanas būtu godīgas, jo, ja varai nav, no kā baidīties, ja visa tauta ir par Aleksandru Grigorjeviču [Lukašenko], tad mēs tam piekritīsim, ja vēlēšanas būs godīgas. Tāpēc es ļoti ceru uz godīgām vēlēšanām," sacīja kandidāte.

Uz jautājumu, vai viņa sagaida, ka spēka struktūras varētu rīkot provokācijas un izklīdināt protestētājus, Tihanovska atbildēja: "Nezinu, kādi ir viņu plāni."

Pie vēlēšanu iecirkņa bija sapulcējušies apmēram 200 Tihanovskas atbalstītāju, kas viņu sveica ar aplausiem un saucieniem "Sveta!" un "Malace!"

Jau ziņots, ka Baltkrievijā svētdien notiek prezidenta vēlēšanas, kurā ilggadējā autoritārā prezidenta Aleksandra Lukašenko galvenā sāncense ir opozicionāre Tihanovska. Tomēr gaidāms, ka varasiestādes viltos vēlēšanu rezultātus, lai panāktu Lukašenko palikšanu pie varas.

Gadījumā, ja viņa uzvarētu vēlēšanās, Tihanovska ir solījusi, ka tiks sarīkotas jaunas prezidenta vēlēšanas, kurās brīvi varēs piedalīties visi opozīcijas pārstāvji, arī tie, kuri pašlaik ir aiz restēm.