Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Viņķele: Tērbatas ielas koncertā netika ievēroti Covid-19 epidemioloģiskās drošības noteikumi

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Pēc tam, kad iedzīvotāji sociālajos tīklos nav slēpuši sašutumu par Covid-19 dēļ noteikto prasību iespējamu neievērošanu pulcēšanās laikā Tērbatas ielā, atcelti šovakar gaidāmie koncerti. Tāpat saistībā ar notikušo ierakstu sociālajā tīklā facebook publicējusi veselības ministre (AP) Ilze Viņķele.

"Vakar Tērbatas ielas koncertā ne pēc burta, ne gara nebija ievēroti vairāki Covid-19 epidemioloģiskās drošības noteikumi. Jā, tā bija kļūda. Ar atbildīgajiem dienestiem skaidrosim, kādēļ nenostrādāja policijas uzraudzība, ko labāk varēja darīt organizatori. Vienvārdsakot - analizēsim notikušo un mācīsimies no kļūdām. Rīgas domes administrācija jau ir mainījusi pasākumu norises un koncerti vakaros ir atcelti. Paldies par operatīvo rīcību," sociālajā tīklā facebook raksta politiķe.

"Vakar notikušā iespaidā izskan aicinājumi neievērot valdības noteiktos visai maigos ierobežojumus, kas balstīti speciālistu ieteikumos un ir domāti sabiedrības veselības nodrošināšanai. Šādi aicinājumi ir uzskatāmi par kaitniecību un ir absurdi savā būtībā. Fakts, ka kāds reiz nav ievērojis noteikumus un nav par to sodīts, nekādā ziņā nenozīmē, ka noteikumi nav vajadzīgi un nav ievērojami. Pēc šādas loģikas nebūtu jāievēro arī ceļu satiksmes noteikumi, jo vienmēr būs kāds, kas pārkāps vismaz braukšanas ātrumu, netiks pieķerts un sodīts. Sekojot šādai loģikai, iestāsies haoss. Covid gadījumā - vēl viens inficēšanās uzliesmojums ar vēl smagākām sekām ne vien sabiedrības veselībai, bet arī tautsaimniecībai. Būsim prātīgi un pratīgi," norāda ministre.

Jau vēstīts, ka arī iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens sestdien informēja, ka pašvaldība atcēlusi Tērbatas ielā šovakar plānotos koncertus.

Viņš arī norāda, ka "publiska pasākuma organizators uzņemas atbildību par tā norisi un uzraudzību. Pēc vakardienas Tērbatas ielas pasākuma pašvaldība šodien atceļ koncertus, Valsts policija nāks palīgā pašvaldības policijai un pastiprināti patrulēs, kā arī reģistrēs materiālu un izskatīs administratīvo atbildības pakāpi organizatoram."
Savukārt, veselības ministre Ilze Viņķele (AP) sola, ka pirmdien aicināšot uz sarunu Rīgas pagaidu administrāciju, "lai klātienē izskaidrotu epidemioloģiskās drošības ierobežojumus un novērstu riskus turpmāk", vēsta ziņu aģentūra LETA