Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Saeima šodien turpinās darbu pie Covid-19 ierobežošanas likumprojektu izskatīšanas

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Saeima šodien sēdē no plkst.11 turpina darbu pie Covid-19 ierobežošanai pēc ārkārtējās situācijas beigām paredzēto likumprojektu izskatīšanas, informēja Saeimas Preses dienestā.

Saeimas ārkārtas sēdē Prezidijs lēmis iekļaut 11 jautājumus, tostarp vairākus likumus, kas regulēs kārtību pēc ārkārtējās situācijas beigām. Tāpat koalīcijas deputāti rosinājuši līdz nākamajai otrdienai pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu diviem likumprojektiem.

Atsevišķi koalīcijas politiķi iepriekš pauda apņēmību strādāt, lai paspētu likumus pieņemt un izsludināt līdz pašlaik iecerētajam ārkārtējās situācijas beigu datumam - 9.jūnijam.

Ceturtdienas vakarā atbildīgās komisijas pabeidza darbu pie Covid-19 ierobežošanai paredzētajiem likumprojektiem, lai šodien ar tiem varētu strādāt Saeima.

Kā ziņots, Covid-19 izplatības radītā valsta apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas likumprojektam bija iesniegti 100 priekšlikumi. Šis likumprojekts arī nosaka, kuri līdzšinējie atbalsta pasākumi tiks turpināti pēc ārkārtējās situācijas beigām.

Līdztekus minētajam likumam Saeimā iesniegts arī Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumprojekts, kas nosaka kārtību slimības ierobežošanai pēc ārkārtējās situācijas beigām. Likumprojekts nosaka valsts institūciju darbības pamatprincipus un valsts institūciju un privātpersonu tiesības un pienākumus valsts apdraudējuma novēršanai un pārvarēšanai pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas.

Paredzēts, ka ārkārtējā situācija, kas Latvijā ir spēkā no 13.marta, noslēgsies 9.jūnijā.