Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika

Veselības aprūpei paredzēts ieguldīt 120 miljonus eiro

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Veselības aprūpes jomā paredzēts ieguldīt 120 miljonus eiro, šo naudu novirzot gan infrastruktūrai, gan arī pacientu līdzmaksājumu nodrošināšanai, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes pauda "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Politiķis informēja, ka līdzekļus no minētās summas paredzēts ieguldīt dažādās slimnīcās, kur jau ilgstoši bija nepieciešama šāda vajadzība. Viņš norādīja, ka līdzekļi paredzēti Latvijas Onkoloģijas centram, Paula Stradiņa klīniskajai universitātes slimnīcai un vairākām lielajām reģionālajām slimnīcām - tajā skaitā Daugavpils, Valmieras, Rēzeknes, Liepājas un Ventspils slimnīcām intensīvās terapijas nodaļu paplašināšanai.

Atbalsts paredzēts arī Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnu parka uzlabošanai, norādīja politiķis.

Kā ziņots, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien žurnālistiem savukārt pastāstīja, ka valdību veidojošās partijas vienojušās atbalstīt Veselības ministrijas plānu par "slimnīcu līmeņošanu".

Premjers sacīja, ka politiķi izskatīja jautājumu par slimnīcām un to dažādajām spējām un kapacitātēm. Valdība otrdien plāno uzklausīt un, visticamāk, atbalstīt ziņojumu par "slimnīcu līmeņošanu", viņš teica.

Kariņš skaidroja, ka līdz gada beigām jābūt jaunai skaidrībai, kādus pakalpojumus sniegts slimnīcas visā Latvijas teritorijā.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) aizvadītajā nedēļā Latvijas Radio uzsvēra, ka Covid-19 ietekmē lielāku nozīmi ir ieguvušas iepriekš nozarē aizsāktās reformas, tostarp slimnīcu līmeņu pārskatīšana un darbs pie jauna mediķu atalgojuma modeļa.

Šo reformu noslēgšana, pēc ministres paustā, sniegtu atbildes uz jautājumiem par nozarei nepieciešamo finansējumu - gan tā apmēru, gan izlietojumu.

Arī Pavļuts šodien pēc koalīcijas sanāksmes uzsvēra, ka šogad nepieciešams vienoties arī par veselības aprūpes darbinieku atalgojuma palielināšanu.