Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Politika

Raivis Dzintars: Juraša izteiktie apmelojumi ietekmēja iepriekšējo vēlēšanu rezultātus

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

“Mans viedoklis par Juraša piedalīšanos ģenerālprokurora amata kandidātu vērtēšanā ir kategorisks, taču, man ir grūti būt objektīvam, jo Juris Jurašs priekšvēlēšanu periodā ļoti smagi uzbruka man personīgi. Es uzskatu, ka viņš smagi apmeloja mani un manus partijas biedrus, ko, izmeklējot šo lietu, vēlāk atzina arī tiesībsargājošās iestādes,” par Jura Juraša (bijušais KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs, tagad 13.Saeimas deputāts (JKP)) piedalīšanos ģenerālprokurora amata kandidātu vērtēšanā RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” sacīja 13. Saeimas deputāts, Nacionālās Apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Dzintars uzskata, ka ģenerālprokurora jautājumu vajadzētu vērtēt neitrālākiem cilvēkiem. Juraša izteiktie priekšvēlēšanu apvainojumi, kas pēc viņa domām ir ietekmējuši arī iepriekšējo vēlēšanu gaitu, liedz viņam izteikt objektīvu viedokli. “Es esmu cietis no Jura Juraša darbības, es domāju, ka arī vēlēšanu rezultātus šī akcija ir ietekmējusi,” sacīja Nacionālās Apvienības priekšsēdētājs.

Atgādināsim, ka Raivis Dzintars vērsās drošības iestādēs pēc tam, kad Jaunās konservatīvās partijas līderi priekšvēlēšanu laikā izplatīja ziņas, ka viņš un viņa partijas biedrs Imants Parādnieks esot saņēmuši kukuļus no “maksātnespējas mafijas”.