ZZS aicina Jurašu skaidrot saistību ar "PNB Banku"

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) aicina Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāju Juri Jurašu skaidrot, kādus pakalpojumus vairāku gadu garumā ar viņu saistīts uzņēmums "Immunitas" sniedzis "PNB Bankai", tolaik "Norvik bankai", kura tiek minēta kā slēpts Jaunās konservatīvās partijas sponsors. Masu medijos izskanējusi informācija, ka par šiem pakalpojumiem periodā no 2014. līdz 2019. gadam saņemta atlīdzība teju pusmiljona eiro apmērā.

Uzskatām, ka Saeimas Juridiskās komisijas vadītājam ir sabiedrībai jāatklāj, kādas konsultācijas un pakalpojumus sniedzis bankai, saņemot pusmiljona eiro atlīdzību. Jaunā konservatīvā partija allaž ir uzsvērusi atklātības un godīguma principu nozīmīgumu, tāpēc aicinām tos ievērot arī šajā situācijā,” akcentē ZZS valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Slēpjot no sabiedrības ienākumu gūšanas avotus, J.Jurašs kā Tieslietu padomes loceklis, kurai šobrīd ir tik nopietns uzdevums kā jaunā ģenerālprokurora kandidāta izvēlēšanās, rada aizdomas par iespējami apšaubāmām darbībām.

Līdz ar to ZZS aicina J.Jurašu ievērot atklātības principus un publiskot materiālus, kas apliecinātu, kādi pakalpojumi sniegti „PNB bankai” un kāda bijusi saņemtā atlīdzība.

ZZS vērsīsies arī pie tieslietu ministra, Jaunās konservatīvās partijas priekšsēdētāja Jāņa Bordāna, aicinot izvērtēt situāciju ar J.Juraša saistību ar banku un tai sniegtajiem pakalpojumiem.

Svarīgākais