Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Kariņš par Vitenberga virzīšanu ministra amatam: Bija neliels "politiskās virtuves" elements

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Jautājumā par politiķa Jāņa Vitenberga (KPV LV) virzīšanu ekonomikas ministra amatam bija arī neliels "politiskās virtuves" elements, šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers atzina, ka arī ārkārtējos apstākļos nedaudz ir bijis "politiskās virtuves" elements, piebilstot, ka jautājumā par Vitenberga kandidatūru viņš runājis ar visiem koalīcijas partneriem. "Faktiski neviens neiebilda pret viņu. Šodien visi arī atbalstīja. Spekulācijas [par lēmuma pieņemšanas gaitu] ir dažādas, bet galvenais ir rezultāts," piebilda politiķis.

Kariņš uzsvēra, ka Vitenbergam patlaban tiek izvirzīti divi galvenie uzdevumi.

"Viņam ir galvenais ar pilnu krūti iesaistīties darbā pie jautājuma, kā palīdzēt uzņēmumiem "pārziemot" šo laiku, lai viņi varētu pēc krīzes atgūties. Tāpat esmu lūdzis sākt strādāt pie tā, kādi ekonomiskie stimuli būs nepieciešami, lai mēs pēc iespējas ātrāk tiktu uz kājām. Mums ir jāgatavojas situācijas normalizācijai un jāsaprot, kā stimulēt ekonomikas augšupeju," skaidroja valdības vadītājs.

Kā ziņots, Saeima šodien ekonomikas ministra amatā apstiprināja parlamentārieti Vitenbergu.

Vitenbergs, kurš līdz šim ir vadījis Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija, amatā nomainīs savu partijas biedru, bijušo ministru Ralfu Nemiro.

Par Vitenbergu ministra amatā nobalsoja 69 deputāti, seši balsojuši pret, bet divi parlamentārieši balsojumā atturējās.

Vitenbergu pēc premjerministra Kariņa aicinājuma amatam izraudzījās partija "KPV LV", pēc kā viņa kandidatūru apstiprināšanai Saeimā virzīja arī Kariņš. Tomēr jautājuma virzīšana uz Saeimu līdz šim kādu laiku tikusi iepauzēta "KPV LV" un Jaunās konservatīvās partijas (JKP) domstarpību dēļ.