Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

KPV LV mudina ārkārtas situāciju pagarināt pakāpeniski, izvērtējot situāciju valstī un pasaulē

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

“KPV LV” Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens norāda, ka mums būtu šobrīd svarīgi vadīties pēc vairuma Eiropas valstu prakses un jāpagarina ārkārtas situācija pakāpeniski un uz nelieliem termiņiem, regulāri izvērtējot un vadoties no aktuālās situācijas Latvijā un pasaulē.

“Šobrīd sabiedrībā jau tā valda neziņa par šo jauno vīrusu. Iedzīvotāji ir noraizējušies gan par savu un sev tuvo cilvēku veselību, gan arī par savām darba vietām. Neviens eksperts nezina, kā vīruss tālāk uzvedīsies - vai tas lokalizēsies kā Ķīnā vai arī šī pandēmija ilgs daudz ilgāk. Tāpēc mūsu kā partijas priekšlikums un ieteikums ir vadīties no aktuālās situācijas un atbilstoši tai pieņemt nākamos lēmumus, tostarp arī par ārkārtas situācijas valstī pagarināšanas termiņu. Sākam ar pagarinājumu par nedēļām līdz mēnesim, bet nepieciešamības gadījumā to varam darīt vairākkārtīgi, cik izrādīsies nepieciešami. Saeima un valdība ir rīcībspējīga - tā jau ir nodemonstrējusi, ka krīzes apstākļos tā spēj ātri mobilizēties un nolemt valstiski svarīgas lietas,” norāda Pucens.

Vienlaikus partija augsti novērtē valdības darbu, kas tiek veikts divos prioritāros virzienos - veselības risku mazināšanai un valsts atbalstam pēc iespējas ātrākai tautsaimniecības atlabšanai un iedzīvotāju sociālās aizsardzības nodrošināšanai. “Sabiedrībai ir jābūt drošiem, ka valsts kontrolē situāciju, strādā uz krīzes risinājumiem un ātri pieņem lēmumus. Ja krīze valstī tiks pasludināta uz vairākiem mēnešiem, iedzīvotājiem zudīs šī uzticēšanās valsts varai. Šobrīd ir svarīgi saglabāt ticību, ka kopā spēsim uzveikt vīrusu ātrāk nekā vidēji citas valstis Eiropā. Tas būs labs pamats, lai mūsu ekonomika un iedzīvotāji ātrāk atgrieztos ierastajās “sliedēs”,” pauž Pucens.