Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Pieaudzis Trampa popularitātes reitings

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

ASV prezidenta Donalda Trampa popularitātes reitings ir nedaudz uzlabojies, lai gan liela daļa cilvēku uzskata, ka viņš nav pietiekami ātri reaģējis uz Covid-19 pandēmiju, liecina laikraksta "Washington Post" un raidorganizācijas ABC aptauja.

Saskaņā ar aptauju, pozitīvs priekšstats par Trampu ir 48% aptaujāto, kas ir labākais rādītājs, kāds viņam bijis "Washington Post" un ABC aptaujās kopš prezidentūras sākuma.

Negatīvs viedoklis par Trampu ir 46% aptaujāto.

Tomēr 58% respondentu pauda viedokli, ka prezidents nav pietiekami ātri reaģējis uz Covid-19 pandēmiju.

No aptaujātajiem demokrātiem 86% neatbalsta Trampa sākotnējos lēmumus, savukārt 75% aptaujāto republikāņu pauda viedokli, ka prezidents rīkojies atbilstoši.

"Washington Post" norāda, ka ASV pilsoņiem ir tendence krīzes laikā atbalstīt valsts līderi, bet Trampa reitingi ir krietni sliktāki nekā iepriekšējo prezidentu reitingi krīzes apstākļos.

Turklāt vēlētāju ticība štatu un vietējām varasiestādēm ir lielāka nekā uzticība federālajai valdībai, liecina aptauja.

Aptuveni astoņi no desmit aptaujātajiem sacīja, ka uzticas vietējām varasiestādēm, savukārt tikai divas trešdaļas aptaujāto pauda ticību tam, ka federālā valdība labi tiks galā ar Covid-19 izraisīto krīzi.

Aptuveni 70% no ASV pilsoņiem ir ļoti noraizējušies vai nedaudz noraizējušies, ka viņi vai viņu tuvinieki varētu inficēties ar jauno koronavīrusu. Salīdzinot ar demokrātiem, republikāņi ir nedaudz mazāk noraizējušies.

Vairāk nekā 90% iedzīvotāju aptaujā apgalvojuši, ka pēc iespējas vairāk cenšas uzturēties mājās.

Septiņi no desmit cilvēkiem sacīja, ka cieš no stresa, un vairāk nekā trīs ceturtdaļas cilvēku norādīja, ka pēdējās nedēļās viņu dzīves ritms vairāk vai mazāk izjaukts.

Atsevišķā uzņēmuma "Morning Consult" aptaujā 81% respondentu paudis viedokli, ka cilvēkiem būtu jāturpina ievērot sociālo distancēšanos pat tad, ja tas kaitēs ekonomikai.

Aptuveni 64% aptaujāto norādījuši, ka viņus vairāk satrauc koronavīrusa ietekme uz sabiedrības veselību nekā ekonomiku, un 74% aptaujāto sacījuši, ka valdības prioritātei jābūt sabiedrības veselībai.

"Morning Consult" aptauja tika veikta šonedēļ pēc Trampa paziņojuma, ka viņš vēlētos līdz 12.aprīlim atcelt koronavīrusa dēļ noteiktos ierobežojumus, lai cilvēki varētu atgriezties darbavietās.