Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

"Progresīvie" pagaidām nevēlas atklāt savus kandidātus Rīgas domes vēlēšanām

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Partija "Progresīvie" pagaidām nevēlas atklāt, kādus kandidātus gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās piedāvās kopīgajam sarakstam ar partiju apvienību "Attīstībai/Par".

Abas partijas gaidāmajās vēlēšanās nolēmušas spēkus apvienot un startēs zem nosaukuma "Attīstībai/Par/Progresīvie" (APP). Partijas vienojušās, ka sākotnēji sastādīs katra savu kandidātu sarakstu un pēc tam kopīgi veidos vienotu piedāvājumu vēlētājiem.

"Progresīvo" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Kossovičs aģentūrai LETA pastāstīja, ka otrdien valdes sēde ievilkās līdz vēlai naktij, jo, veidojot apvienoto sarakstu, daļai kandidātu nācies atteikt.

"Mums kopīgajā sarakstā būs 20 vietas, un vakar jau paziņojām, ka divas atvēlēsim pilsētvides aktīvistiem no "Rīgas līgas" - Selīnai Vancānei un Alijai Turlajai. Pārējos 18 pretendentus izvēlējāmies pēc vienlīdzības principa - deviņas sievietes un deviņi vīrieši," pastāstīja Kossovičs.

Viņš norādīja, ka pagaidām kandidātu vārdus atklāt nevēlas, jo šonedēļ vēl tikai gaidāma tikšanās ar AP biedriem, lai izveidotu kopīgu sarakstu.

"Mums vēl nav skaidrs, kuri cilvēki tiks izvēlēti kopīgajam sarakstam, tādēļ gribam nogaidīt. Lielu pārsteigumu gan nebūs, jo cilvēkus izvēlējāmies atbilstoši tām nozarēm, pie kurām domē gribam strādāt, proti - vides un dabas jomas speciālistus, kā arī sociālo jautājumu pārzinātājus," pauda partijas valdes vadītājs.

Kā ziņots, Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas gaidāmas aprīļa izskaņā.