Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Tavars sola, ka ZZS pirmdien paziņos Rīgas mēra amata kandidātu

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) par 99,9% ir vienojusies savu Rīgas mēra amata kandidātu Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās un to paziņos pirmdien, šodien žurnālistiem pastāstīja ZZS valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Politiķis norādīja, ka ZZS veidojošās partijas Latvijas Zemnieku savienība (LZS) un Latvijas Zaļā partija ir vienojušās kopīgu ZZS startu vēlēšanās.

Atbalstu potenciālajam ZZS mēra kandidātam šodien valdes sēdē ir paudusi Latvijas Zemnieku savienības valde, aģentūrai LETA pastāstīja LZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze. Par kandidāta apstiprināšanu vēl oficiāli jālemj ZZS valdei un to paredzēts paziņot nākamās nedēļas sākumā, norādīja politiķis.

Vēl dienas vidū Tavars bija paudis cerību, ka mēra kandidātu varēs paziņot šodien vai rīt.

Kā ziņots, Tavars akcentēja, ka ZZS noteikti nevēlas "pieļaut ārprātu", kas norisinājās gan iepriekšējās Rīgas domes, gan pašreizējā Saeimas koalīcijā. Politiskais spēks vēlas nākt ar jaunu, enerģisku piedāvājumu Rīgai, strādājot pie drošības un stabilitātes nodrošināšanas, pauda politiķis.

Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs, bijušais Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) paudis, ka cer, ka ZZS vienosies par cita kandidāta virzīšanu Rīgas mēra amatam. Iepriekš politiķis vēl nebija pateicis "nē" šai iespējamai kandidēšanai.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas paredzētas 25.aprīlī.