Kučinskis vēl nesaka "nē" kļūšanai par ZZS Rīgas mēra amata kandidātu

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs, bijušais Ministru prezidents Māris Kučinskis cer, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) vienosies par cita kandidāta virzīšanu Rīgas mēra amatam, tikmēr politiķis pats vēl nesaka "nē".

Iepriekš bija izskanējusi iespēja ZZS apspriest Kučinska kandidatūras virzīšanu šim postenim, bet pats politiķis bija norādījis, ka līdz šim nav devis pozitīvu atbildi.

Politiķis aģentūrai LETA norādīja, ka darbs Rīgas domē, protams, būtu izaicinājums, bet, ka viņš labprātāk turpinātu strādāt Saeimā. No Kučinska teiktā gan arī izriet, ka, ja tomēr vajadzētu būt mēra kandidātam, viņš neizslēdz iespēju apsvērt šādu iespēju.

Deputāts cer, ka ZZS "prāta vētrā" par iespējamo līderu līdzdalību vēlēšanās tiks atrasts kāds cits labs kandidāts. "Līdz tam jau nevaru tik bezatbildīgi pateikt savu "nē"," norādīja NDK vadītājs. Šonedēļ par šo jautājumu turpināsies apspriedes ZZS iekšienē, tajā skaitā abās to veidojošajās pamatpartijās - Latvijas Zemnieku savienībā un Latvijas Zaļajā partijā.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas paredzētas 25.aprīlī.