Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

"Attīstībai/Par!" un "PROGRESĪVIE" Rīgas domes vēlēšanās startēs kopā; mēra kandidāts - Staķis

© Publicitātes foto

Partiju apvienība “Attīstībai/Par!” un partija “PROGRESĪVIE” gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās startēs kopā. Šādu lēmumu pieņēmušas “Attīstībai/Par!” un partijas “PROGRESĪVIE” augstākās lēmējinstitūcijas. Par to otrdien, 18. februārī pavēstīja abu politisko organizāciju Rīgas domes vēlēšanu līderi.

Apvienotā “Attīstībai/Par!” un partijas “PROGRESĪVIE” Rīgas mēra amata kandidāts būs Mārtiņš Staķis. Politiskie spēki vēlēšanās piedalīsies uz līdzvērtīgas sadarbības principiem ar nosaukumu “Attīstībai/Par!”/”PROGRESĪVIE”.

Šādā veidā plānots nodrošināt eiropeiski demokrātisko spēku apvienošanos, lai pēc vēlēšanām panāktu reālas pārmaiņas Rīgā. “Attīstībai/Par!” un “PROGRESĪVOS” vieno vēlme Rīgu izveidot par zaļu, cilvēkiem draudzīgu, uz pierādījumos balstītām reformām vērstu un sociāli atbildīgu pilsētu, kas konkurences cīņā uzvar citas salīdzināma lieluma pilsētas Baltijas reģionā.

“Apvienībā “Attīstībai/Par!” jau pašlaik ir trīs partijas, un kopā ar “PROGRESĪVAJIEM” mums būs spēcīgs četru partiju bloks šajās Rīgas domes vēlēšanās. Runājot ar rīdziniekiem, esmu saklausījis skaidru pieprasījumu pēc partiju apvienošanās, lai nebūtu sajūta, ka visi velk deķi uz savu pusi, un tiktu lauzts mūžīgais princips “kur divi latvieši, tur trīs partijas”. Iedzīvotāji vēlas redzēt kopīgu darbu, nevis kašķus un šķelšanos. Tāpēc mēs pieņēmām šo lēmumu. Rīdzinieki ir pelnījuši jaunu sākumu - Rīgas restartu!” - tā norāda apvienotā saraksta līderis Mārtiņš Staķis.

“Korumpētajai un neizteiksmīgajai Rīgas varai ir pienākušas beigas, un tagad mums jāpulcējas ap idejām, lai radītu tādu Rīgu, ar kuru atkal varam lepoties. Rīgai jākļūst par patiesi sociāli atbildīgu, atvērtu un dabai draudzīgu pilsētu. Nešaubos, ka mūsu apvienotais saraksts sakaus korupciju un rezultātā iegūtie līdzekļi tikts ieguldīti cilvēkos - sociālajos darbiniekos, pirmskolas pedagogos, kā arī, protams, pilsētvides sakārtošanā. Šī ir īpaša iespēja ieviest jaunu un sociāli atbildīgu Rīgas pārvaldību. Tādēļ esam apvienojuši spēkus ar “Attīstībai/Par!” uz Rīgas domes vēlēšanām. Atvērsim Rīgu cilvēkiem!” - tā uzver partijas “PROGRESĪVIE” Rīgas vēlēšanu līderis Mārtiņš Kossovičs.

Apvienotajam “Attīstībai/Par!”/”PROGRESĪVIE” sarakstam ir aicināti pievienoties arī līdzīgi domājoši nozaru profesionāļi, Rīgas apkaimju līderi un aktīvisti, ar kuriem jau pašlaik norit sarunas.

Apvienotā saraksta pārstāvji strādā pie kopīgas programmas, kurā būs piedāvāta skaidra ceļa karte tam, lai Rīga kļūtu par modernu pilsētu ar caurspīdīgu pārvaldību, kurā būtu izskausta korupcija. Programmā būs piedāvāti risinājumi katastrofālajam ielu, ietvju un tiltu stāvoklim, bērnudārzu rindām un atkritumu apsaimniekošanas krīzei. Satiksmi pilsētā plānots padarīt cilvēkiem draudzīgāku, kā arī risināt stāvvietu problēmas. “Attīstībai/Par!”/”PROGRESĪVIE” piedāvās konkrētus risinājumus rīdzinieku sociālajai aizsardzībai un zaļās ārtelpas attīstīšanai. Iestāsimies par patīkamu vidi, kurā pilsētniekiem ir prieks dzīvot - no Juglas līdz Beberbeķiem, no Bolderājas līdz Rumbulai!