Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Saeimas opozīcija neliks šķēršļus Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Saeimas opozīcija nevērsīsies pie Valsts prezidenta Egila Levita saistībā ar Rīgas domes atlaišanas likumprojektu, tādējādi tā neliks šķēršļus Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām.

Opozīcijai nevēršoties pie Levita, Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks likumprojekta paredzētajā kārtībā un laikā. Ārkārtas vēlēšanas plānots organizēt 25.aprīlī. Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvis šodien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā atzina, ka vēlēšanas tik īsā laikā ir iespējams noorganizēt, laikus informējot pilsoņus par vēlēšanu kārtību.

"Saskaņa" gan joprojām neizslēdz iespēju par minēto jautājumu vērsties Satversmes tiesā.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vairākums trešdien piekrita papildināt iepriekš atbalstīto Rīgas domes atlaišanas likumprojektu, tajā ietverot arī jaunu pašvaldības atlaišanas pamatu.

Atbildīgo komisiju pārskatīt Rīgas domes atlaišanas pamatojumu aicinājis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP). Vēstulē komisijai ministrs lūdza likumprojektā arī noteikt, ka Rīgas dome tiek atlaista, jo tā nav spējīga pieņemt lēmumus. Trīs sēdēs pēc kārtas tajās nav piedalījusies vairāk nekā puse no attiecīgās domes deputātu kopskaita, teikts vēstulē komisijai.

Iepriekš komisijā galīgajam lasījumam atbalstītais likumprojekts noteic, ka Rīgas dome tiek atlaista, lai novērstu situāciju, ka tā pieļauj nelikumīgu rīcību un nepilda Atkritumu apsaimniekošanas likumā, likumā "Par pašvaldībām" un citos normatīvajos aktos noteikto pašvaldības autonomo funkciju - organizēt sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

Jautājums par Rīgas domes atlaišanu galīgajā lasījumā Saeimā tiks izlemts rīt, 13.februārī.