Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Janvārī samazinājies "Saskaņas" reitings

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Šā gada janvārī samazinājies partijas "Saskaņa" reitings, piektdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", atsaucoties uz socioloģisko pētījumu centra SKDS veikto aptauju.

Tomēr "Saskaņa" aizvien ir partiju reitinga pirmajā vietā. Ja Saeimas vēlēšanas norisinātos janvārī, par "Saskaņu" būtu gatavi balsot 13,2% vēlētāju, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā decembrī.

Pēc "Saskaņas" seko Zaļo un zemnieku savienība par kuru janvārī būtu gatavi balsot 8,7% vēlētāju. Tas ir par 0,7 procentpunktiem vairāk nekā decembrī.

Nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK atbalstu pauduši 6,3% aptaujāto, kas ir par 0,6 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš. Savukārt partiju apvienībai "Jaunā Vienotība" janvārī atbalstu pauduši 6,1% aptaujāto vēlētāju, kas ir par 0,7 procentpunktiem mazāk nekā decembrī.

Tālāk seko Jaunā konservatīvā partija ar 6,1% atbalstu, kas ir par 0,2 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš.

"Attīstībai/Par!" atbalstu pauduši 5,4%, kas ir par 0,8 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš.

Savukārt valdošajā koalīcijā ietilpstošo partiju "KPV LV", kuras reitings jau ilgstoši bijis krietni zem 5% atzīmes, janvārī bija gatavi atbalstīt 2% aptaujāto vēlētāju, kas ir par 0,2 procentpunktiem vairāk nekā oktobrī.

Latvijas Reģionu apvienību janvārī būtu gatavi atbalstīt 2,9% vēlētāju, kar ir par 0,9 procentpunktiem vairāk nekā decembrī, bet Latvijas Krievu savienību - 2,5%, kas ir par 0,3 procentpunktiem vairāk nekā decembrī. Partijai "Progresīvie" atbalstu janvārī pauduši 1,8% aptaujāto, kas ir par 0,6 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš.

Kā allaž, liels ir arī neizlēmušo skaits - 16,9% norādījuši, ka vēlēšanās nepiedalītos, bet 26,9% norādījuši, ka nezina, par ko balsotu.