Tramps apsmej demokrātus: Nekas nestrādā, tieši tāpat, kā viņi vada valsti

© REUTERS/SCANPIX/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien apsmēja demokrātus par "pilnīgo izgāšanos" ar balsu skaitīšanu Aiovā notikušajās partijas priekšvēlēšanās.

"Nekas nestrādā, tieši tāpat, kā viņi vada valsti," tviterī raksta Tramps. "Vienīgā persona, kas var paziņot par ļoti lielu uzvaru Aiovā pagājušajā vakarā, ir Tramps."

Kā ziņots, "kvalitātes pārbaužu dēļ" ASV Aiovas štatā aizkavējusies Demokrātu partijas pirmo priekšvēlēšanu rezultātu paziņošana.

"Rezultātu integritāte ir pats svarīgākais," teikts Demokrātu partijas izplatītajā paziņojumā medijiem.

Aiovas demokrātu partija pavēstījusi, ka nevar paziņot rezultātus sakarā ar problēmām ar lietotni, kas izmantota nodoto balsu apkopošanā. Kā teikts partijas paziņojumā, lietotne datus vākusi precīzi, taču sniedz tikai daļējus rezultātus.

Tikmēr par uzvaru Aiovas priekšvēlēšanās paziņojuši gaan senators Bērnijs Sanderss, kas pārstāv demokrātu galēji kreiso spārnu, gan mēreni noskaņotais pretendents Pīts Būtidžedžs.

Saskaņā ar datiem, kurus publiskojis Sandersa kampaņas štābs, viņš ieguvis 28,62% balsu, bet Būtidžedžs - 25,71%.

Savukārt Būtidžedža mājaslapa atsaucas uz rezultātiem 1200 no 1700 štata iecirkņiem, ka viņu atbalstījuši 24,7% no 152 000 balsojušajiem cilvēkiem.

Tikmēr bijušā viceprezidenta Džo Baidena štābs paziņojis, ka viņi līdz šim no Aiovas Demokrātu partijas saņēmuši "nulli oficiālo rezultātu".