Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

NEPLP vadīs Ivars Āboliņš [papildināts]

© f64

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) 16.decembra sēdē par jauno NEPLP vadītāju vienbalsīgi tika ievēlēts līdzšinējais NEPLP priekšsēdētāja vietnieks Ivars Āboliņš, par NEPLP priekšsēdētāja vietnieku vienbalsīgi tika ievēlēta līdzšinējā NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete, kā arī tika pieņemts lēmums par atbildības un līdzatbildības jomu sadali.

Kā uzsver NEPLP priekšsēdētājs I.Āboliņš, Padomei ir jādefinē mērķi un konsekventi jāiet uz to realizāciju. "Kā galvenos virzienus varu nosaukt Latvijas informatīvās telpas aizsargāšanu, atbalstu vietējā satura radīšanai, starptautisko sadarbību, kā arī medijpratības jautājumus. Tāpat redzu iespējas efektivizēt NEPLP biroja darba organizāciju. Mūsu komandā strādā patiešām jaudīgi profesionāļi un man ir žēl, ka tieši šiem cilvēkiem pēdējā gada notikumu dēļ bija jāiziet cauri vislielākajiem izaicinājumiem," uzsver I.Āboliņš.

"Šobrīd NEPLP ir svarīgi atgūt reputāciju un ar smagu ikdienas darbu mēs to izdarīsim. Padomi, pirmkārt, redzu kā nozares regulatoru, tādēļ esmu ļoti gandarīts, ka politiķi ir apsolījuši jau nākamgad sabiedrisko mediju kapitāldaļu turēšanas funkciju uzticēt jaunai institūcijai. Savukārt NEPLP ir vēl vairāk jāstiprina Monitoringa centrs un Juridiskā nodaļa, koncentrējoties uz tirgus regulāciju. Latvijas informatīvā telpa ir jāaizsargā un jāstiprina katru dienu. Ikdienā. Un tieši to arī ietver manis iepriekš nosauktās NEPLP prioritātes," uzskata I.Āboliņš.

Nosakot atbildību sadali, tika nolemts, ka Āboliņš pārraudzīs padomes darbu kopumā un ar informatīvas telpas aizsardzību saistītos jautājumus. Druviete pārraudzīs starptautisko sadarbību un medijpratības jomu, savukārt NEPLP loceklis Patriks Grīva veiks komerciālo un nekomerciālo, tai skaitā vietējo, reģionālo, nacionālo un pārrobežu, radio un televīziju jomas pārraudzību.

NEPLP locekļi ir līdzatbildīgi par visām iepriekš uzskaitītajām atbildības jomām.

"Pašlaik NEPLP ir svarīgi atgūt reputāciju un ar smagu ikdienas darbu mēs to izdarīsim. Padomi, pirmkārt, redzu kā nozares regulatoru, tādēļ esmu (..) gandarīts, ka politiķi ir apsolījuši jau nākamgad sabiedrisko mediju kapitāldaļu turēšanas funkciju uzticēt jaunai institūcijai," norādīja Āboliņš. Saeimā vēl izskatīšanā esošais likumprojekts paredz Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļus padomes izveidošanu.

Āboliņš pauda, ka NEPLP ir vēl vairāk jāstiprina Monitoringa centrs un Juridiskā nodaļa, koncentrējoties uz tirgus regulāciju. "Latvijas informatīvā telpa ir jāaizsargā un jāstiprina katru dienu," viņš uzsvēra.