Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Radušās ķibeles ar jaunās SIF vadītājas Pūces darba līguma noslēgšanu

© lpr.gov.lv

Līdzšinējās Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) sekretariāta direktores Aijas Baueres darbnespējas dēļ nevar noslēgt darba līgumu ar jauno sekretariāta vadītāju, bijušo "Ascendum" valdes priekšsēdētāju Zaigu Pūci, skaidroja SIF sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Zariņa-Zviedre.

Viņa pastāstīja, ka SIF padomes priekšsēdētājs, kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK) pagājušajā nedēļā tikās ar Baueri, lai vienotos par darba attiecību izbeigšanas veidu, tomēr par tālāko rīcību puses nespēja vienoties. Tāpēc šodien padomes sēdē pārrunāt jautājums, kā izbeigt darba attiecības ar Baueri - uz rīkojuma, vai uz vienošanās pamata.

Padomes locekļu domas par darba attiecību izbeigšanas veidu esot atšķīrušās, tāpēc pieņemts lēmums, ka gan vienu, gan otru variantu nosūtīs visiem padomes locekļiem, lai iepazītos ar to saturu. Tomēr gala lēmumu par veidu, kā darba attiecības ar Baueri pārtrauks, pieņems Puntulis.

Kā sacīja Zariņa-Zviedre, padome ir ieinteresēta pēc iespējas ātrāk pārtraukt darba attiecības ar līdzšinējo SIF sekretariāta direktori un noslēgt darba līgumu ar Pūci, kuru padome turklāt jau apstiprinājusi amatā, plānojot, ka viņa darbu sāk no 10.decembra.

Zariņa-Zviedre pastāstīja, ka ir sagatavots darba līgums ar Pūci, kura kopiju arī izsūtīs padomes locekļiem. Ja pēc iepazīšanās ar minētiem dokumentiem, padomes locekļi informēs Puntuli, ka iebildumu pret to saturu nav, Puntulis dokumentus parakstīs un iesniegs tos parakstīšanai kā Bauerei, tā Pūcei.

Kā ziņots, 8.novembrī SIF padome par fonda sekretariāta direktori apstiprināja toreizējo biedrības "Ascendum" valdes priekšsēdētāju Pūci, kura uzvarēja konkursā uz šo amatu.

Bija plānots, ka viņa sāks pildīt sekretariāta direktores amata pienākumus 10.decembrī, tomēr, kā informēja fondā, darba līgums ar Pūci nav noslēgts, jo nav pārtrauktas darba attiecības ar pašreizējo SIF sekretariāta direktori Baueri.

Pūci amatā apstiprināja ar septiņām balsīm par, balsojumā nepiedalījās vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministra pilnvarotais pārstāvis, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Edvīns Balševics un Ministru prezidenta pārstāvis SIF padomē Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK). Parādnieks skaidroja, ka viņš kā premjera pārstāvis nepiedalījās balsojumā, jo Ministru prezidents nepiekrīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) redzējumam par interešu konflikta atrisināšanu, premjeram pilnvarojot VARAM pārstāvi.