Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Politika

Saeima lemj par budžetu: Gobzems panāk otro "klusuma minūti"; velta cilvēkiem ar invaliditāti

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Deputāts Aldis Gobzems trešdien vakarā panācis šodien jau otro "klusuma brīdi", otro veltot pieviltajiem cilvēkiem ar invaliditāti.

"Es šodien visu dienu lasu Saeimas Kārtības rulli, un tur nav rakstīts, ka neatkarīgie deputāti nevar pieprasīt klusuma minūti," teica deputāts.

Viņš pauda, ka ar klusuma minūti jāatzīmē koalīcijas gaidāmais lēmums sarežģīt dzīvi personām ar invaliditāti, pieņemot grozījumu Invaliditātes likumā.

Bez savstarpējas vārdu apmaiņas, kāda notikusi, Gobzemam pirmo reizi pieprasot "klusuma brīdi", Saeimas priekšsēdētāja izsludināja piecu minūšu tehnisko pārtraukumu.

"Klusuma brīža" sākumā kājās piecēlās daļa opozīcijas deputātu.

Kā ziņots, Saeima šodien galīgajā lasījumā izskata grozījumus Invaliditātes likumā, kas tostarp paredz, ka atalgojums cilvēku ar invaliditāti asistentiem vairs nebūs piesaistīts minimālajai algai, kā arī, ka nepieciešamo līdzekļu summu asistentu atalgojumam noteiks valdība.

Iepriekš Gobzems debatēs par grozījumiem likumā "Par valsts pensijām " rosināja septiņas minūtes veltīt klusuma brīdim saistībā ar Saeimas neizpildīto solījumu par 20% celt mediķu algas, ko arī panācis.