Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Saņemti divi iesniegumi par parakstu vākšanu Saeimas atsaukšanai

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) saņēmusi divus iesniegumus par parakstu vākšanu Saeimas atsaukšanai - no Centra partijas un atkārtotu iesniegumu no biedrības "Varu Latvijas tautai", informēja CVK pārstāve Laura Zaharova.

Iesniedzēji ir izpildījuši vismaz vienu no nosacījumiem - ir pagājis vismaz gads, kopš Saeimas sanākšanas. Taču CVK vēl būs jāpārbauda, vai iesniedzēji atbilst likumā "Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu" noteiktajam, norādīja Zaharova.

Saskaņā ar likumu CVK lēmums par to, vai reģistrēt iniciatīvas grupu parakstu vākšanai, jāpieņem desmit dienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas. Jautājums tiks izskatīts CVK sēdē, kuras datums tiks noteikts drīzumā.

Kā ziņots, CVK iepriekš atteica reģistrēt šādu pašu iesniegumu biedrībai "Varu Latvijas tautai", jo vēl nebija pienācis 7.novembris, kad pagāja gads kopš 13.Saeimas sanākšanas.

Satversmes 14.pantā cita starpā noteikts, ka "tiesību ierosināt tautas nobalsošanu par Saeimas atsaukšanu nevar izmantot gadu pēc Saeimas sanākšanas".