Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Politika

Uz laiku atliek Latvijas vēstniecības izveidi Austrālijā; ministrs cer uz tautiešu sapratni

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Pāris dienas pirms gaidāmā mediķu piketa pie Saeimas ēkas, valdības pārstāvji nāca klajā ar ziņu par to, ka uz laiku tiek atlikta plānotā vēstniecības atvēršana Austrālijā. Tā vietā ministri solīja rast aptuveni 18 miljonus eiro mediķu algu palielināšanai. Kamēr mediķi pagaidām nav devuši zaļo gaismu valdības piedāvātajam kompromisam, tikmēr ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs vērsies pie ārvalstīs mītošajiem tautiešiem.

"Ņemot vērā nepieciešamību rast papildu valsts budžeta līdzekļus mediķu atalgojumam, Ārlietu ministrija valdības prioritāšu vārdā ir piekritusi atlikt Latvijas vēstniecības Austrālijā atvēršanu. Šis jautājums jau ilgstoši ir bijis Ārlietu ministrijas dienaskārtībā, virzīsim to atkārtoti nākamo gadu budžeta plānošanas procesā," sociālajā tīklā facebook otrdienas pēcpusdienā raksta ministrs. "Ceram uz tautiešu Austrālijā sapratni un ciešu sadarbību šī mērķa īstenošanai," norāda amatpersona.

Jau vēstīts, ka izskatot Ārlietu ministrijas (ĀM) nākamā gada budžeta projektu, Rinkēvičs iepriekš skaidroja, ka ministrija ir situācijā, kur redzama attīstība, jo nākamā gada budžetā ir trīs miljonu eiro pieaugums, kur vairāk nekā puse paredzēta reģionālās vēstniecības atklāšanai Austrālijā. Ministrs skaidroja, ka tas nepieciešams, lai veicinātu diasporas un ekonomisko sakaru attīstību minētajā reģionā.

Rinkēvičs skaidroja, ka ĀM prioritātēs bija divas jaunas vēstniecības - Austrālijā un Brazīlijā, taču, izvērtējot iespējas un citus apstākļus, lemts sākotnēji veidot vēstniecību Austrālijā.