Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Pūce "Attīstībai/Par!" saskata kā reformu virzītāju valstī

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) ir pieteikusi ambiciozas reformas - administratīvi teritoriālo reformu, visaptverošas aizsardzības sistēmas nodrošināšanu, kā arī uzlabojumus veselības aprūpē, šodien apvienībā ietilpstošās partijas "Latvijas attīstībai" kongresā sacīja tās priekšsēdētājs, AP līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce.

Valdību veidojošā koalīcija pašlaik virza arī citas reformas un, pat ja AP tās tieši nevada, tad politiskais spēks iesaistās nepieciešamo izmaiņu "stumšanā" uz priekšu, paziņoja Pūce. "Līdzīgi kā dzelzceļa transportā vilciena sastāvu lokomotīve virza no aizmugures," izteicās politiķis.

Politiķis domā, ka LA ir "vienošanās meistari", jo pēdējās trīs vēlēšanās ar panākumiem ir startējuši kopā ar citiem politiskajiem spēkiem. Politiķis vērsa uzmanību, ka "Latvijas attīstībai" biedru skaits aug un partija neesot bailīga, iegūstot arī jaunus līderus, kuri paši jau ir ļoti pazīstami un ar savu politisko kapitālu.

Pūce norādīja, ka valdības koalīcijas darbā politiskais spēks cita starpā mācās pazemību un praksē secina, ka ne vienmēr labākais arguments gūs panākumus diskusijā.

Pūce savu runu sāka ar klusuma brīdi, pieminot partijas dibinātāja, režisora Andreja Žagara aiziešanu mūžībā gada pirmajā pusē.

Šodien notiekošais "Latvijas attīstībai" kongress pieteikts, kā "vērtību un satura" sanāksme. Tajā paredzēts prezentēt arī partijas jauno vizuālo identitāti.