Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Šodien notiek GKR un "Latvijas attīstībai" kongresi; par ko lems partijas?

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Šodien plkst.10 Mazajā Ģildē notiks partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) 8.kongress, kurā politiskā spēka biedri izvērtēs gada laikā paveikto, analizēs situāciju Rīgas domē un iezīmēs nākotnes perspektīvas. Arī partiju apvienībā "Attīstībai/Par!" ietilpstošās partijas "Latvijas attīstībai" biedri šodien pulcējas kongresā.

Kā norāda GKR, kopš pēdējā kongresa ir notikušas būtiskas pārmaiņas partijas dzīvē - Rīgas domē GKR ir ieguvusi mēra posteni, kā arī partijas priekšsēdētājs Andris Ameriks ir ievēlēts par Eiropas Parlamenta deputātu.

Līdz ar to plānots, ka kongresā tiks uzklausīti partijas priekšsēdētāja Amerika, Rīgas domes priekšsēdētāja Oļega Burova (GKR) un Rīgas domes partijas frakcijas vadītāja Vjačeslava Stepaņenko (GKR) ziņojumi, kā arī būs plašas debates par partijas attīstības virzieniem.

Savukārt "Latvijas attīstībai" kongresā tiks prezentēta arī partijas jaunā vizuālā identitāte. Pēc partijas priekšsēdētāja Jura Pūces vārdiem, "Latvijas attīstībai" vizuālās identitātes izmaiņas būšot "paziņojums partijas biedriem un visai Latvijas sabiedrībai par to, ka "Latvijas attīstībai" ir vadošais reformu spēks Latvijā".

"Turpinoties mūsu politiskās partijas attīstībai, arī mūsu vizuālajai identitātei ir jāatbilst mūsu aktuālajam stāvoklim. Mēs kļūstam par stabilu, valdībā strādājošu politisku spēku, kas ir gatavs piedāvāt valstij nozīmīgas reformas. Esam daļa no apvienības "Attīstībai/Par!", kā arī esam pilnvērtīgi integrējušies Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienībā (ALDE)," pauda Pūce.

Kongresā delegātus uzrunās Ministru prezidenta biedrs, aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Pūce, Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ijabs, "Latvijas attīstībai" Rīgas domes frakcijas vadītājs Viesturs Zeps, kā arī veselības ministre Ilze Viņķele un Saeimas deputāts Andris Skride.

Kongresa ietvaros tiks ievēlēti arī jauni revīzijas komisijas locekļi, kā arī pirmo reizi Latvijā kongresa dalībniekiem būs iespēja "ātrajos randiņos" iztaujāt "Latvijas attīstībai" ievēlētos deputātus un ministrus.

Kongress norisināsies RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O6.