Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Levitam varētu būt vēl trīs padomnieki; patlaban ir desmit

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Valsts prezidentam Egilam Levitam varētu būt vēl trīs padomnieki, pastāstīja Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis.

Kā LETA jau ziņoja, valdība, apstiprinot 2020.gada budžetu, paredzējusi, ka Valsts prezidenta kancelejā būs trīs jaunas amata vietas prioritārā pasākuma "Valsts prezidenta kancelejas amatu vietu un darbinieku atalgojuma palielināšana" ietvaros.

"Mēs esam veikuši pārmaiņas kancelejā un pārveidojuši pamatus. Lai varētu pilnvērtīgi strādāt, papildu ir nepieciešamas amata vietas protokola un mediju centrā. Tāpēc dažas amata vietas esam likvidējuši. Runājot par jaunajām amata vietām, tās ir paredzētas prezidenta padomniekiem," norādīja Teikmanis.

Plānojot trīs jaunās amata vietas, paredzēts, ka padomnieki strādās pilnu slodzi, pastāstīja Teikmanis, uzsverot, ka pašreiz vēl nevar zināt, kādu būs iespējamo padomnieku slodze.

Aicināts atbildēt uz jautājumu, kāpēc Valsts prezidentam ir nepieciešami papildu padomnieki, Teikmanis sacīja, ka prezidenta darbības loks ir paplašinājies, tāpēc arī paredzētas jaunas amata vietas padomniekiem.

"Tad, kad pieņems 2020.gada budžetu, būs skaidrs, kādā veidā padomniekus meklēs. Tāpat būs skaidrāk definētas arī darbības jomas, kurās padomnieki strādās," pastāstīja Teikmanis.

Valsts prezidenta kancelejas vadītājs sacīja, ka padomnieku atalgojums paredzēts tāds pats, kā pašreizējiem padomniekiem, kuri strādā pilnu slodzi.

Patlaban Valsts prezidentam ir desmit padomnieki.