Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Politika

Elksniņš: "Saskaņai" jāliek uzsvars uz reģinoniem

© Vladislavs Proškins/F64

Partijai "Saskaņa" turpmāk jāliek uzsvars uz reģioniem, labojot vājo sadarbību starp Saeimas deputātiem un pašvaldībām, šodien politiskā spēka kongresā sacīja Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš.

Viņš pauda, ka partijai būtu jāatgriežas pie cilvēka, pašvaldībām, kas pirmās sajūt problēmpunktus, kas būtu jārisina.

Elksniņa ieskatā patlaban sadarbība starp Saeimas deputātiem un pašvaldībām ir vāja. "Deputāti ir aizmirsuši, kas viņiem palīdzēja kļūt par deputātiem. Deputātiem būtu jāzvana uz pašvaldībām, lai vaicātu, kā palīdzēt. Atcerieties, no kurienes jūs atnācāt! Nākamreiz tādas izdevības vairs var nebūt," brīdināja Elksniņš.

Elksniņš uzsvēra, ka "Saskaņa" būvēta uz teritoriālo organizāciju pamata. Tāpēc turpmāk partijai nepieciešams piešķirt lielāku nozīmi reģioniem. Politiķis tāpat norādīja, ka "Saskaņai" jāmainās attieksmes formā un jaunu pieeju meklēšanā, lai cilvēki kļūtu aktīvāki.

"Nepieciešama lielāka iedzīvotāju iesaiste. Jāpanāk, lai iedzīvotāji atnāktu uz vēlēšanām!" pauda Daugavpils vadītājs.

Politiķis akcentēja, ka, viņaprāt, partijas vadītāja amatā šodien jāievēlē partijas Saeimas frakcijas līderis Jānis Urbanovičs. ""Saskaņu" var vadīt tikai un vienīgi cilvēks, kurš dzīvo Rīgā, kurš nāk no Saeimas frakcijas, jo likumdevējs ir institūcija ar lielāko potenciālu aizstāvēt intereses," teica Elksniņš.

Ņemot vērā, ka Ušakovs jau iepriekš atsaucis savu kandidatūru uz partijas vadītāja amatu, partijas vadītāja maiņa šodien kongresā ir neizbēgama. Uz amatu pašlaik kandidē trīs cilvēki - Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs, Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis un bijušais parlamentārietis Andris Morozovs.