Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Politika

Purgailes apstiprināšanai FKTK vadītājas amatā, visticamāk, būs arī Nacionālās apvienības atbalsts

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Nacionālā apvienība "“Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK), visticamāk, atbalstīs Santas Purgailes kandidatūru Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes priekšsēdētājas amatā, pastāstīja VL-TB/LNNK Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dombrava.

VL-TB/LNNK Saeimas frakcija tikās ar Purgaili, saņemot atbildes uz virkni uzdoto jautājumu, kam būtu jābūt FKTK vadītāja kompetencē. "Mēs, visticamāk, atbalstīsim [Purgaili FKTK vadītājas amatā]," sacīja Dombrava, prognozējot, ka viņa varētu saņemt visas koalīcijas partiju atbalstu.

Dombrava uzsvēra, ka viņam Purgailes atbildes likušās pietiekami pārliecinošas. Viņš arī pauda, ka problēmu nozarē ir daudz, turklāt tas nav tikai lokāls jautājums, kur Latvija darbotos viena.

Nākamnedēļ, 22.oktobrī, jautājums par FKTK vadītāju iekļauts Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdes darba kārtībā. Uz sēdi uzaicināta Purgaile, finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis un Ministru prezidenta biroja pārstāvis.

Kā ziņots, Ministru kabinets iepriekš atbalstīja bankas "Citadele" līdzšinējās valdes locekles Purgailes kandidatūras virzīšanu uz Saeimu apstiprināšanai FKTK vadītājas amatā. Koalīcijas politiķi gan nesteidza solīt tūlītēju atbalstu Purgailei FKTK vadībā, jautājumam nonākt Saeimā, uzsverot nepieciešamību gūt atbildes uz bažas raisošiem problēmjautājumiem.

Viņas kandidatūru amatam atbalsta partiju apvienība "Jaunā vienotība". Pēc atkārtotas izjautāšanas "saturīgākas atbildes" esot saklausījusi arī partiju apvienība "Attīstībai/Par!", tomēr politiskais spēks vēl nav formulējis savu nostāju par Purgailes atbalstu amatā. Savukārt Jaunās konservatīvās partijas politiķi iepriekš norādīja, ka viņiem ir atbalstoša pozīcija par Purgaili FKTK vadībā.