Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Mūrniece par ārstu algām: No likuma pieņemšanas nauda ar burvju mājienu neuzradīsies

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Saeima var pieņemt likumu, bet no tā ar burvju mājienu naudas budžetā vairāk nepaliks, komentējot valdošās koalīcijas lēmumu mediķu algu palielinājumam novirzīt mazāku līdzekļu apjomu nekā deputāti nesen bija iebalsojuši likumā, šorīt telekanālā LNT sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Mūrniece solīja, ka mediķu atalgojums būs politiķu prioritāte arī nākamajos gados, līdz ar to algu pieaugumam vajadzētu turpināties.

Parlamenta priekšsēdētāja cer, ka nākamā gada budžetu Saeima pieņems līdz 18.novembrim. Tikai pēc tam deputāti ķeršoties klāt pie kandidātu sijāšanas Latvijas Bankas prezidenta amatam.

Savukārt runājot par iecerēto jauno pašvaldību administratīvi teritoriālo reformu, Mūrniece izteicās, ka deputāti būšot gatavi "katrs paņemt savu zīmuli" un veikt nelielas korekcijas. Deputātiem būšot ko teikt šajā jautājumā - ne fundamentālas, bet pārmaiņas reformas piedāvājumā būšot.

Politiķe atzīmēja, ka partijās vēl par šo jautājumu neesot pieņemti gala lēmumi un vēl iekšēji notiks diskusijas.

Mūrniece atrunājās, ka konkrētas viņas pārstāvētās partijas iebildes pret reformas projektu atklāt nevarot, jo reformas priekšlikums vēl nav nonācis Saeimā. Konkrēti definēta reformas iecere gan jau labu laiku ir publiski zināma un ir guvusi atbalstu Ministru kabinetā.