Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Levits dodas darba vizītē uz ASV

© Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency

Valsts prezidents Egils Levits šodien dodas darba vizītē uz ASV, lai piedalītos ANO Ģenerālajā asamblejā Ņujorkā, ANO Klimata samitā un Pasaules ekonomikas forumā, pavēstīja Valsts prezidenta kancelejas komunikāciju speciālists Uģis Kozlovskis.

Levita darba vizīte ilgs līdz 27.septembrim.

24.septembrī paredzēta Levita runa ANO Ilgtspējīgas attīstības samitā. Uzrunājot ANO Ģenerālo asambleju, Valsts prezidents plāno uzsvērt starptautisko tiesību, likuma varas, klimata un digitālo izaicinājumu jautājumus. ANO Ģenerālajā asamblejā paredzēta arī tikšanās ar ANO ģenerālsekretāru Antoniu Gutērrešu un ANO Jauniešu organizāciju.

ANO Ģenerālās asamblejas laikā Levits tiksies ar Horvātijas prezidenti Kolindu Grabaru-Kitaroviču, Moldovas prezidentu Igoru Dodonu, Austrijas prezidentu Aleksandru van der Bellenu, Norvēģijas Karalistes Ministru prezidenti Ernu Solbergu un Gruzijas prezidenti Salomi Zurabišvili. Tāpat paredzēta pieņemšana pie ASV prezidenta Donalda Trampa, kā arī tikšanās ar Pasaules ekonomikas foruma dibinātāju un izpilddirektoru profesoru Klausu Švābu.

Darba vizītes laikā Egils Levits plānojis tikties arī ar ASV Nacionālās ārpolitikas komitejas prezidentu Džordžu Švābu un domnīcas "Atlantijas padome" pārstāvjiem, viesoties Kolumbijas Universitātē un Prinstonas Universitātē, lai diskutētu ar studentiem un mācībspēkiem, tikties ar Amerikas latviešiem, kā arī piedalīties latviešu mākslinieces Vijas Celmiņa izstādes atklāšanā.

Levitu vizītē pavadīs arī viņa kundze Andra Levite. 24.septembrī Levite Ņujorkas Publiskajai bibliotēkai dāvās Latvijas grāmatas.