Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

SM valsts sekretāra amata kandidāts vēl cer situāciju risināt sarunu ceļā

© kustibapar.lv

Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra amata kandidāts Andulis Židkovs (Par!) pirms vēršanās tiesā par viņa neapstiprināšanu amatā politiskās piederības dēļ, cer radušos situāciju atrisināt diskusiju ceļā.

Kā ziņots atklātais konkurss par SM valsts sekretāra amatu noslēdzās bez rezultāta, jo pretendents, kurš saņēma visaugstāko vērtējumu konkursā, neguva satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) apstiprinājumu politiskās piederības dēļ.

Židkovs teica, ka esot šo visu situāciju pārrunājis ar Linkaitu.

"Skaidrs, ka tas ir nevis ministra lēmums, bet droši vien viņa pārstāvētās partijas lēmums," teica Židkovs, piebilstot, ka "no partijas, kura iestājas par atklātību un atklātiem noteikumiem", to nebija gaidījis.

Viņš uzsvēra, ka visu laiku tiek runāts, ka nekāda diskriminācija nedrīkst būt, bet pašreiz sanāk, ka viņš tiek diskriminēts politiskās piederības dēļ.

Jautāts, vai plāno šo lēmumu pārsūdzēt tiesā, Židkovs atbildēja, ka, viņaprāt, pašreiz ir jāizmanto citi līdzekļi, un vēršanās tiesā ir galējais variants, "ja nevarēs situāciju atrisināt diskusijas ceļā".

Uz jautājumu, vai, risinot situāciju "diskusiju ceļā", tiek cerēts, ka viņš vēl tomēr varētu ieņemt valsts sekretāra amatu, vai arī to, ka šāda situācija ar personu diskriminēšanu dēļ politiskās piederības nākotnē vairs neatkārtotos, Židkovs teica - "gan viens, gan otrs!"

"Vēršoties tiesā es, protams, varētu uzvarēt. Diskusiju ceļā iespējams pieņemtais lēmums varētu mainīties. Inteliģenti cilvēki šādas lietas atrisina sarunu ceļā. Ja tas neizdosies, protams, atliks vērsties tiesā!" teica Židkovs.

Kā ziņots, SM valsts sekretāra amata kandidāts tika noraidīts politiskās piederības dēļ, aģentūrai LETA sacīja Linkaits.

Linkaits skaidroja, ka viņš pieņēmis lēmumu neatbalstīt konkursā uzvarējušo SM valsts sekretāra amata kandidātu, pamatojoties uz Valsts pārvaldes iekārtas likumu, kas paredz, ka vecākajam valsts civildienesta ierēdnim ir jābūt politiski neitrālam. Turpretī konkursā uzvarējušais amata kandidāts iepriekš kandidēja Saeimas vēlēšanās, kā arī ir valdes loceklis politiskā partijā. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka konkursā uz SM valsts sekretāra amatu uzvarēja pārstāvis no politiskā spēka "Attīstībai/Par!".