Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Krievijas reģionālās vēlēšanas: aizturēts "Goloss" koordinators

© SPUTNIK/SCANPIX/LETA

Pirms svētdien notiekošajām Krievijas reģionālajām un municipālajām vēlēšanām naktī Maskavā aizturēts vēlēšanu novērotāju organizācijas "Golos" ("Balss") koordinators Vladimirs Jegorovs.

Aizturēšana notikusi vienā no Krievijas galvaspilsētas vēlēšanu iecirkņiem, un Jegorovs esot apsūdzēts "sīkajā huligānismā".

"Mēs nešaubāmies par to, ka aizturēšana saistīta ar Vladimira Jegorova aktivitāti cīņā par godīgām vēlēšanām," teikts paziņojumā, kas publicēts Kustības "Golos" tīmekļa vietnē.

Kā ziņots, svētdien Krievijā notiek reģionālās un municipālās vēlēšanas, kurās vēlētājiem jāizraugās 16 reģionu vadītāji, 13 reģionālo likumdevēju sapulču deputāti, trīs reģionālo centru mēri un 21 pilsētas domes. Vienlaikus notiek arī Valsts domes deputātu starpvēlēšanas četros vēlēšanu apgabalos.

Vislielākā uzmanība pievērsta Maskavas domes vēlēšanām, kurās varasiestādes liegušas piedalīties faktiski visiem neatkarīgajiem kandidātiem, izraisot pēdējo gadu laikā plašākos protestus.

Kremļa kritiķis Aleksejs Navaļnijs aicinājis maskaviešus balsot atbilstoši viņa komandas izstrādātajam plānam "Gudrā balsošana" un atbalstīt tos kandidātus, kuriem ir vislielākās izredz sakaut Kremļa atbalstītos politiķus.

Vairums no kandidātiem, kurus aicinājis atbalstīt Navaļnijs, pārstāv komunistus, kas samulsinājis daudzus tā dēvētās liberālās opozīcijas pārstāvjus.