Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Ap 20 cilvēku Rīgā pulcējas protestā pret britu premjera lēmumu apturēt parlamenta darbību

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Ap 20 cilvēku šodien Rīgā pie Lielbritānijas vēstniecības pulcējušies protestā pret britu premjera Borisa Džonsona lēmumu apturēt Lielbritānijas parlamenta darbību, vienlaikus paužot kritisku attieksmi pret iespējamo bezvienošanās breksitu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja protesta organizatori, pasākums tiek rīkots līdztekus protesta akcijām, kas notiek Lielbritānijā.

Uz plakātiem angļu valodā rakstīts "Es protestēju, lai maniem mazbērniem būtu tādas pašas brīvības jeb iespējas kā man", "Ja godīgi, es labāk protestētu pie Krievijas vēstniecības", "R.I.P. Britu demokrātija", "Nē "Nevienošanās breksitam"" un citi vēstījumi, novēroja aģentūra LETA.

Pasākums aizrit savstarpējās sarunās, tāpat uz izklātas sedziņas tiek veidots neliels pikniks.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas karaliene Elizabete II šonedēļ piekrita premjerministra Džonsona lūgumam pirms "Brexit" uz laiku apturēt parlamenta darbu.

Džonsona lēmums pirms gaidāmās valsts izstāšanās no Eiropas Savienības apturēt parlamenta darbu, kas izraisījis sašutumu no proeiropeiski noskaņoto deputātu un bezvienošanās breksita pretinieku puses, ceturtdien apstrīdēts tiesās.