Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Politika

Druviete dziļi vīlusies "Vienotībā"; iespējams, pametīs partijas rindas

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Līdzšinējā Latvijas Universitātes (LU) prorektore Ina Druviete apsver iespēju izstāties no partijas "Vienotība", atklāja Druviete.

Galīgais lēmums vēl nav pieņemts, taču Druviete ir "dziļi vīlusies" partijā, kas kopā ar koalīcijas partneriem otrdien LU rektora amatā neapstiprināja Indriķi Muižnieku.

"Man nav pieņemama manas partijas klaja nostāšanās tiesiskuma ignorēšanas pozīcijās. Galīgais lēmums vēl nav pieņemts, bet es, protams, esmu dziļi vīlusies un apsveru dažādas iespējas," sacīja Druviete, gan piebilstot, ka lēmums par palikšanu partijā netiks pieņemts steigā.

Sestdien gaidāmajā "Vienotības" kongresā Druviete nepiedalīsies.

Druviete par "Vienotības" biedri kļuvusi 2011.gadā. No šīs partijas viņa tikusi ievēlēta Saeimā un kļuvusi par izglītības un zinātnes ministri.

Kā ziņots, valdība otrdien pēc ilgām diskusijām nolēma neapstiprināt Muižnieku LU rektora amatā, jo Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) skatījumā rektora vēlēšanās ir pārkāpta Augstskolu likumā un likumā "Par Latvijas Universitātes Satversmi" noteiktā LU rektora ievēlēšanas kārtība un noteikumi.

Ministri pieņēma lēmumu un ņēma vērā partijas "KPV LV" ministru speciālo viedokli, kuri nebija gatavi atbalstīt IZM sagatavoto rīkojuma projektu par Muižnieka neapstiprināšanu LU rektora amatā. Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) uzsvēra, ka valdība nevar būt arbitrāžas tiesa, savukārt ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) sliecās atbalstīt LU studentu pausto, kuri aizstāvēja augstskolas autonomijas principu.