Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Politika

Valdība piešķir lielu naudas summu, lai KNAB varētu izpildīt tiesas spriedumu

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Valdība šodien atbalstīja 217 876 eiro piešķiršanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), lai tas, cita starp varētu izpildīt Administratīvās apgabaltiesas 2017.gada spriedumu, ar kuru nolemts, ka birojam kopumā ir jāizmaksā likvidējamajai partiju apvienībai "Nacionālais bloks" 67 876 eiro.

"Nacionālais bloks" bija partiju apvienība, kas pārtrauca savu darbību pēc tam, kad nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK apvienojās vienā partijā.

Publiski pieejamajos tiesas spriedumos lasāms, ka ar 2011.gada 17.novembra KNAB lēmumu partiju apvienībai "Nacionālais bloks" tika piešķirts valsts budžeta finansējums 63 604 latu (90 500 eiro) apmērā kalendārā gada laikā.

Savukārt ar KNAB 2014.gada 17.aprīļa lēmumu piešķirtā valsts budžeta finansējuma "Nacionālajam blokam", pamatojoties uz Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma daļu, kas noteic, ka lēmums par valsts budžeta finansējuma izmaksas pārtraukšanu tiek pieņemts, ja politiskā organizācija (partija) izbeidz savu darbību), ievērojot Apvienības kongresa 2013.gada 7.decembra lēmumu par "Nacionālā bloka" darbības izbeigšanu.

Apvienība šo KNAB lēmumu pārsūdzēja un šī gada jūnijā Augstākā tiesa noraidīja KNAB kasācijas sūdzību, līdz ar ko stājās spēkā 2017.gada Administratīvās apgabaltiesas spriedums, kas bija birojam nelabvēlīgs.

Valdība arī piešķīra biroja 150 000 eiro KNAB drošības un valsts noslēpuma aizsardzības pasākumu nodrošināšanai, kā arī materiāli tehnisko līdzekļu, proti, bruņojuma un individuālās aizsardzības ekipējuma iegādei.