Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

Vējonis stāsta, kā pavada laiku pēc prezidenta amata pilnvaru termiņa beigām

© Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency

Bijušais Valsts prezidents Raimonds Vējonis turpina aktīvi atbalstīt projektus, kuros iesaistījies savas prezidentūras laikā, pavēstīja bijušā prezidenta sekretāre Egita Kazeka.

"Pēc prezidenta amata pilnvaru termiņa beigām Vējonis pavada laiku kopā ar ģimeni un atpūšas. Vienlaikus bijušais prezidents aktīvi turpina atbalstīt tos projektus, kuros iesaistījies iepriekš," pavēstīja Kazeka.

Vējonis plāno apmeklēt Latvijas politiski represēto personu 21.salidojumu, kas 3.augustā noritēs Ikšķilē. Tāpat bijušais prezidents gatavojas apmeklēt arī X Starptautisko Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivālu, kura ietvaros notiks festivāla meistarklašu audzēkņu koncerts. Festivāls noslēgsies 4.augustā.

Tāpat Kazeka apstiprināja, ka pēc prezidenta amata pilnvaru termiņa beigām, atbilstoši Latvijas normatīvajiem aktiem, Vējonim piešķirta apsardze un automašīna ar autovadītāju, ko nodrošina Aizsardzības ministrija.

Kā ziņots, Vējonis ikmēneša pensijā, kas viņam pienākas saskaņā ar likumu, saņem 3613 eiro.

Likumā noteikts, ka personām, kuras ieņem Valsts prezidenta amatu pēc 2011.gada 7.jūlija, Valsts prezidenta kanceleja nodrošina sociālās un citas garantijas - ikmēneša pensiju, sekretāru un dienesta automašīnu.

Vējonim netiek nodrošināts valsts dzīvoklis.