Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

JKP iziešana no valdības sēdes esot "dzeltenā kartīte" Kariņa valdībai

© F64 Photo Agency

Normunda Mežvieta apstiprināšana Valsts drošības dienesta (VDD) vadībā vērtējama kā vecās politikas stila demonstrācija, un Jaunās konservatīvās partijas (JKP) pārstāvju iziešana no valdības sēdes saistībā ar šī jautājuma izskatīšanu ir "dzeltenā kartīte" Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) valdībai, pauda JKP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Juta Strīķe.

JKP vistuvākajā laikā aicinās Kariņu uz frakciju, lai uzklausītu, kā viņš turpmāk plāno koalīcijā izskatīt un izlemt nozīmīgus lēmumus, norādīja Strīķe. Viņa pauda, ka Mežviets amatā atkārtoti apstiprināts nesaprotamā procedūrā un ātrā tempā, neargumentējot iemeslus. Politiķe vērsa uzmanību, ka tas līdzinoties pieejai, kāda esot īstenota bijušā premjera Andra Šķēles laikā, kā arī tad, kad pie varas bijusi Zaļo un zemnieku savienība.

Frakcijas vadītāja akcentēja, ka JKP politikā nāca ar atbalstu tiesiskuma, caurspīdīguma, atklātības un labas pārvaldības principam, nevis lai lēmumi tiktu pieņemti "zem paklāja" un "Lemberga stilā", kā tas esot noticis šodien.

Strīķe akcentēja, ka VDD vadītāja iecelšana ir ļoti nozīmīgs lēmums valsts drošībai un politiskais spēks iestājas par caurspīdīgu lemšanu par augstām amatpersonām, kā tas esot bijis gadījumā ar Valsts ieņēmumu dienesta un Konkurences padomes vadības izraudzīšanos.

Kā ziņots, valdība šodien atbalstīja VDD vadītāja Mežvieta palikšanu amatā uz otro termiņu.

JKP ministri otrdien nepiedalījās valdības sēdes slēgtajā daļā, kur ministri lēma par Mežvieta atkārtotu apstiprināšanu VDD vadītāja amatā, par to žurnālistiem pavēstīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Tieslietu ministrs pauda neapmierinātību ar veidu, kādā ticis virzīts jautājums par Mežvieta atkārtotu apstiprināšanu amatā, proti, tas bijis sasteigts, neizdiskutēts un valdībā apspriests slepeni. Neoficiāli zināms, ka Bordāns pagājušajā nedēļā, pildot premjera amata pienākumus, parakstīja šodienas Ministru kabineta darba kārtību.

Kariņš norādījis, ka valdība nesaņēma tādu informāciju, kas liegtu Mežvietu apstiprināt šajā amatā. Viņš norādīja, ka valdības sēdē tika uzdoti jautājumi un saņemtas labas atbildes. Vairākums ministru uzskatīja, ka Mežvietam ir jāturpina darbs, skaidroja premjers.