Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Melbārde kļuvusi par EP Kultūras un izglītības komitejas viceprezidenti

© Rūta Kalmuka/ F64 Photo Agency

Eiroparlamentāriete Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) ievēlēta par Eiropas Parlamenta (EP) Kultūras un izglītības komitejas otro vicepriekšsēdētāju, informēja Eiropas Konservatīvo un reformistu grupas (ECR) Latvijas delegācijas preses padomnieks Kārlis Būmeisters.

Deputātes pārstāvētā ECR frakcija izvirzījusi Melbārdi arī koordinatora amatā, uzticot vadīt politiskās grupas darbu EP Kultūras un izglītības komitejā.

EP frakcijas ir tiesīgas izvirzīt vienu atbildīgo deputātu koordinatoru katrā no EP komitejām, kas organizēs frakcijas deputātu darbu tajās, paudīs grupas nostāju komiteju sēdēs un kopā ar citu frakciju koordinatoriem pieņems komitejas organizatoriskos un procedurālos lēmumus, kā arī deputātu vidū apstiprinās atbildīgos likumprojektu ziņotājus.

Kā ziņots, EP Kultūras un izglītības komiteju devītajā EP sasaukumā pārstāvēs 31 deputāts. Dace Melbārde kā deputāte aizvietotāja strādās arī EP Vides, sabiedrības veselības un pārtikas nekaitīguma komitejā.

No Latvijas deputātiem atbildīgais koordinatora amats atkārtoti uzticēts EP deputātam Robertam Zīlem (VL-TB/LNNK) kurš turpinās vadīt frakcijas darbu transporta nozarē.