Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Grigules un Mamikina padomnieki atraduši darbu pie Amerika

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Eiropas Parlamenta (EP) deputātam un bijušajam Rīgas vicemēram Andrim Amerikam (GKR) darbā Eiropas parlamentā palīdzēs bijušo eiroparlamentāriešu Ivetas Grigules-Pēterses (ievēlēta no Zaļo un zemnieku savienības) un Andreja Mamikina (ievēlēts no "Saskaņas") padomnieki, norādīja Amerika pārstāvis Mareks Gailītis.

Amerika birojā darbu sāks Grigules-Pēterses palīgs Leonards Bunga, savukārt administratīvos uzdevumus veiks līdzšinējā Mamikina palīdze Natālija Sisojeva, kura vairākus gadus strādājusi ar Sociāldemokrātu grupas deputātiem.

Savukārt bijušā Rīgas mēra Nila Ušakova (S) palīgi Briselē būs diplomāte un Ušakova bijusī padomniece ārlietu jautājumos Iveta Sers, kā arī Artemisa Comidū, kura līdz šim 10 gadus strādājusi parlamentā ar Vāciju pārstāvošiem deputātiem, aģentūrai LETA atzina politiķis.

Ušakovs strādās Budžeta komitejā un arī Ārlietu komitejā kā aizvietotājs. Savukārt Ameriks darbosies Transporta un tūrisma, kā arī Lūgumrakstu komitejā.

Ameriks galvaspilsētas priekšsēdētāja vietnieka amatu ieņēma kopš 2010.gada, taču pērnā gada izskaņā no amata atkāpās, kad viņa vārds izskanēja saistībā ar "Rīgas satiksmes" korupcijas skandālu. Savukārt Ušakovs aprīlī tika atstādināts no mēra amata, kuru ieņēma kopš 2009.gada.

Gada sākumā gan Ušakovs, gan Ameriks paziņoja par kopīgu kandidēšanu EP vēlēšanās un abi tika arī ievēlēti.