Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika

Pūce: "Attīstībai/Par!" jāizvēlas, kādā formātā piedalīties pašvaldību vēlēšanās

© f64

Politiskajai apvienībai "Attīstībai/Par!" (AP) tuvākā pusgada laikā būs jāizdara izvēle, kādā formātā piedalīties nākamajās pašvaldību vēlēšanās, šodien kustības "Par!" kongresā teica partijas "Latvijas attīstībai" priekšsēdētājs un AP līdzpriekšsēdētājs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce.

Viņš teica, ka kustība "Par!" divu gadu laikā ir pierādījusi, ka ir ļoti drosmīga un vienmēr gatava runāt par lietām, par ko citi nerunā.

Pūce gan uzsvēra, ka reizēm šķiet, ka pārmaiņas varētu būt ātrākas. "Reizēm nevar saprast, vai pārmaiņas ir kā liels kuģis, kurš jāiestumj uz priekšu, lai iekustētos un tālāk peldētu pats par sevi, vai tanks tuksnesī, kuru, pārtraucot stumt, tas grims dziļāk smiltīs," teica ministrs, aicinot kustības dalībniekus nodrošināt, lai šīs Saeimas laikā "tanks negrimtu smiltīs".

Viņš teica, ka AP ietekme ir ikdienas darbs Saeimā, valdībā un tagad arī Eiropas Parlamentā, turklāt apvienība ir gatava pieņemt nepopulārus lēmumus, ja vien tie ir Latvijas attīstības interesēs.

Pūce norādīja, ka pašreiz apvienība ir izvēlēs priekšā, kā tā virzīsies uz priekšu.

"Mums ("Latvijas attīstībai" un kustībai "Par!") ir noslēgtas laulības un mēs zinām, ka laulība ir beztermiņa fenomens. Arī mūsu apvienība ir dibināta bez termiņa, kas ir lielāka atbildība, jo pirms katra politiskā cikla, katrām vēlēšanām, mums ir jāapsēžas un jāpieņem lēmums, ko mēs darīsim tālāk," teica Pūce, piebilstot, ka pareiza izvēle tika izdarīta gan pirms Saeimas, gan Eiropas Parlamenta vēlēšanām, un tuvākā pusgada laikā šāds lēmums jāpieņem arī attiecībā uz pašvaldību vēlēšanām.

Jau ziņots, ka šodien notiek kustības "Par!" kongress, kurā tiks vēlēta jauna partijas valde un pārskata padome, kā arī plānots grozīt partijas statūtus, paredzot iespēju veidot reģionālās nodaļas.