Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

Blumbergs IeM parlamentārā sekretāra amatu atstājis, jo neradis kopīgu valodu ar Ģirģenu

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Līdzšinējais Iekšlietu ministrijas (IeM) parlamentārais sekretārs Aldis Blumbergs (KPV LV) amatu atstājis, jo nav spējis saprasties ar iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu (KPV LV) par politikas realizāciju.

Blumbergs, kurš vienlaikus ir arī Saeimas deputāts, aģentūrai LETA skaidroja, ka viņa lielākā pretenzija pret ministru ir faktā, ka ministrs būtiskus lēmumus esot pieņēmis, nekonsultējoties ar saviem partijas biedriem Saeimā un frakcijā. "Ministrs ir ievēlēta politiska persona, kuram ir jāieklausās parlamenta un frakcijas gribā. Politikā ir jābūt dialogam, jo viņš ir politiska figūra. Nav nekāda saikne," uzsvēra Blumbergs.

Kā piemēru Blumbergs minēja ministra lēmumu par Augusta Deglava tilta slēgšanu. Pēc viņa paustā, šis lēmums netika rūpīgāk apsvērts un partijām pārrunāts.

"Es uzskatu, ka mums nesakrīt politiskie viedokļi. Es biju gatavs vairāk nodrošināt saikni ar Saeimu, taču ministrs uzskatīja, ka cilvēkam visu laiku jāsēž ministrijā. Kad nebiju ministra birojā, tad pildīju savus pienākumus Saeimā. Centos kā varēju," norādīja parlamentārietis.

IeM Blumbergs sajuties kā vienkāršs "apkalpojušais personāls", jo ministrs neesot konsultējās kādās iniciatīvās, neskatoties uz to, ka abi ir vienas partijas biedri.

Ģirģens vakar žurnālistiem paziņoja, ka par Iekšlietu ministrijas parlamentāro sekretāri izvēlējies savu pašreizējo biroja vadītāju, bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu Signi Boli.

Ministrs skaidroja, ka ar Blumbergu darba attiecības pārtrauktas, jo vēlējies lielāku atdevi darba pienākumu pildīšanā.

Ministrs minēja, ka darba attiecību pārtraukšana ar Blumbergu laikā, kad arī citi "KPV LV" ministri izvēlējušies vairs nesadarboties ar saviem parlamentārajiem sekretāriem, esot pilnīga nejaušība un tikai sakritība.

Kā ziņots, pēdējo nedēļu laikā visi trīs partijas "KPV LV" ministri - labklājības ministre, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) un ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro - pārtraukuši darba attiecības ar savu ministriju parlamentārajiem sekretāriem.