Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Politika

Arī Latvijas lielākajiem interneta medijiem bijuši dāsni līgumi ar Riga.lv

© f64

Laikraksts "Diena" šodien vēsta: ilgus gadus par Saskaņas ruporiem tika dēvēti tādi mediji kā Vesti un Pirmais Baltijas kanāls, taču Riga.lv tikko publiskotie finanšu dati apliecina, ka ievērojami lielākas summas par konfidenciāliem pakalpojumiem saņēmuši tādi savu neatkarību no politiķu naudas īpaši akcentējoši mediji kā piemēram portāls delfi.lv.

Portāls pietiek.com, publikācijā speciāli "Dienai" norāda: Rīgas domes nodibinājums Riga.lv bijis spiests atklāt, ka pēdējos četros gados mediju uzņēmums a/s Delfi.lv ir saņēmis aptuveni 200 tūkstošus eiro par visnotaļ nekonkrētiem pakalpojumiem, kas tiek definēti kā "informācijas izvietošana"

Delfi vadītājs Ingus Bērziņš, kurš iepriekš vienmēr ļoti kategoriski akcentējis sava medija neatkarību no jebkādas politiķu naudas, uzietos pierādījumus spītīgi nevēlas komentēt, aizbildinoties ar līgumu konfidencialitāti.

Tikmēr Diena ziņo, ka 2015. un 2016. gadā delfi no Riga.lv saņēma attiecīgi 3808 un 14624 eiro. Savukārt nākamajos divos gados par "informācijas izvietošanu internetā" delfi no Rīgas domes "barotavas" saņēma virs 90 tūkstošiem katru gadu. Visnotaļ izdevīgā sadarbība ar Rīgas domi ir turpinājusies arī šogad, par dāsnu atlīdzību turpinot izvietot vajadzīgo informāciju.

Jāatgādina, ka pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica" šonedēļ vēstīja: Rīgas pašvaldības sabiedrisko attiecību portāls "Riga.lv" pēdējos četros gados vismaz 400 000 eiro pilsētnieku naudas izmaksājis "savējiem" jeb partijai "Saskaņa" pietuvinātiem jauniešiem un žurnālistiem.

Kopumā četros gados algās un autoratlīdzībās nodibinājums izmaksājis ap 700 000 eiro. Daudzi no algu un autoratlīdzību saņēmējiem ir partijas jaunatnes organizāciju aktīvisti, daļa - kādreizējie krieviski iznākošo izdevumu žurnālisti.

Tikmēr Valsts Kontrole maijā nāca klajā ar revīzijas ziņojumu, kurā secināts, ka Rīgas pašvaldība trīs gadu laikā caur biedrībām un nodibinājumiem nesaimnieciski izlietojusi vairāk nekā 20 miljonus eiro rīdzinieku naudas. Revidenti galveno uzmanību vērsa uz diviem Rīgas pašvaldības nodibinājumiem - "Riga.lv" un Rīgas Tūrisma attīstības biroju, kurš attīstīja zīmolu "Live Riga".

Rīgas domes priekšsēdētājs Dainis Turlais (GKR) tuvākajā laikā ir gatavs domes sēžu darba kārtībā iekļaut jautājumu par "Riga.lv" likvidāciju.

Viņš atklāja, ka ne tikai Rīgas vicemēra Oļega Burova (GKR), bet arī viņa un visas partijas "Gods kalpot Rīgai" domes frakcijas ieskatā, - nodibinājums "Riga.lv" ir likvidējams.