Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Politika

Premjers sola, ka kultūras ministru maiņa nepārraus Melbārdes iesāktos darbus

© F64 Photo Agency

Rīgas domniekam Naurim Puntulim (VL-TB/LNNK) stājoties kultūras ministra amatā netiks pārrauti līdzšinējās ministres Daces Melbārdes (VL-TB/LNNK) iesāktie darbi, pirmdien žurnālistiem sacīja premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš atzina, ka premjeru iepriecinājusi šodien izskanējusī ziņa par Puntuļa virzīšanu kultūras ministra amatam.

"Šis postenis ir nacionālās apvienības kompetencē un, lai gan gala lēmums būs jāpieņem Saeimai, esmu iecerējis tikties ar ministra amata kandidātu. Esmu priecīgs, ka netiks pārrauts līdzšinējās kultūras ministres iesāktais darbs," uzsvēra Kariņš.

Tāpat premjers pauda pārliecību, ka kultūras ministra amata kandidāts gūs atbalstu Saeimā.

LETA jau vēstīja, ka nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) nolēmusi kultūras ministra amatam virzīt operdziedātāju, pašreizējo Rīgas domes deputātu Nauri Puntuli.

Gan VL-TB/LNNK valde, gan Saeimas frakcija atsevišķos balsojumus vienbalsīgi lēma par atbalstu Puntulim kā potenciālajam kultūras ministram.

Pēc partijas valdes sēdes partijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars žurnālistiem norādīja, ka uz šo amatu bija liela konkurence, tostarp no partijas biedru vidus un no ar partiju nesaistītu cilvēku vidus. Dzintara ieskatā, Puntuļa kandidatūra ir laba, jo viņš ir ilgstošs partijas biedrs, kultūras cilvēks, kā arī pazīst Kultūras ministrijas darbu, jo tajā ir darbojies kā padomnieks.

Kā aģentūrai LETA norādīja Melbārdes padomniece Lita Kokale, esošā ministre pilnvaras plāno nolikt līdz 19.jūnijam.